SPECIJALISTIČKE STUDIJE

Specijalističke studije, kao oblik drugog stepena studija, se dele na strukovne i akademske. Specijalističke strukovne studije mogu pohađati studenti koji su završili osnovne strukovne studije (više i visoke škole). Ovaj program specijalističkih studija namenjen je specijalizaciji u struci. Po završetku specijalističkih strukovnih studija u trajanju od najmanje godinu dana stiče se najmanje 60 ESPB bodova. Studenti koji završe specijalističke strukovne studije stiču stručni naziv “specijalista” sa naznakom zvanja drugog stepena strukovnih studija iz odgovarajuće oblasti. Specijalističke akademske studije su studije drugog stepena u trajanju od najmanje godinu dana, a završetkom ovog programa stiče se najmanje 60 ESPB bodova (završavaju se sa ukupno najmanje 360 ESPB, odbranom specijalističkog rada). Po završetku specijalističkih akademskih studija stiče se stručni naziv “specijalista” sa naznakom zvanja drugog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti. Na studijske programe specijalističkih akademskih studija mogu se upisati kandidati koji imaju završene osnovne akademske studije i diplomske akademske studije (master) ili integrisane akademske studije, u obimu od najmanje 300 ESP bodova.

[right-post]

Specijalističke studije, kao oblik drugog stepena studija, se dele na strukovne i akademske.

Specijalističke strukovne studije mogu pohađati studenti koji su završili osnovne strukovne studije (više i visoke škole). Ovaj program specijalističkih studija namenjen je specijalizaciji u struci. Po završetku specijalističkih strukovnih studija u trajanju od najmanje godinu dana stiče se najmanje 60 ESPB bodova. Studenti koji završe specijalističke strukovne studije stiču stručni naziv “specijalista” sa naznakom zvanja drugog stepena strukovnih studija iz odgovarajuće oblasti.   

Specijalističke akademske studije su studije drugog stepena u trajanju od najmanje godinu dana, a završetkom ovog programa stiče se najmanje 60 ESPB bodova (završavaju se sa ukupno najmanje 360 ESPB, odbranom specijalističkog rada). Po završetku specijalističkih akademskih studija stiče se stručni naziv “specijalista” sa naznakom zvanja drugog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti.

Na studijske programe specijalističkih akademskih studija mogu se upisati kandidati koji imaju završene osnovne akademske studije i diplomske akademske studije (master) ili integrisane akademske studije, u obimu od najmanje 300 ESP bodova.


Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget