Večita studentska dilema: Dom ili privatni smeštaj

Polazak na fakultet jedna je od najvećih životnih prekretnica, naročito za one koji tada počinju i samostalan život u gradu.

Polazak na fakultet jedna je od najvećih životnih prekretnica, naročito za one koji tada počinju i samostalan život u gradu.


U vremenima krize većina studenata se nada da će uspeti da se izbori za mesto u domu. To, međutim, ne znači uvek i da je takav način stanovanja jeftinije rešenje.

Sobe u domovima imaju svega oko 16 kvadratnih metara i u njima uglavnom živi troje studenata, ali je i mesečna cena povoljna i iznosi svega 10 evra. Danas, većina domova omogućava pristup internetu, ima čitaonice i kafiće.

Ako, ipak, više volite privatnost, možete iznajmiti stan sa jednim ili dvoje cimera. Važno je odabrati i deo grada koji je dobro povezan gradskim prevozom do fakulteta. Raspitajte se i za visinu komunalija.

Prostrana garsonjera od 30 kvadratnih metara u širem centru Beograda može se iznajmiti i za 150 evra, u Nišu i Novom Sadu za čak 100 evra.

Ipak, najvažniji su cimeri.

- Već treću godinu živim u iznajmljenim stanovima. Imala sam razna iskustva i sa cimerima i sa stanodavcima, ali najvažnije je da se dobro uklopite sa cimerima. Imala sam sreće. Sa trenutnom cimerkom živim već tri godine. Pošto se dobro slažemo lako nam je i da rešimo sve probleme - kaže Požarevljanka Marija J. koja studira u prestonici.


Izvor: http://www.mojatv.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget