Muzikalni usisivači

Verovali ili ne, ovakva kompozicija zaista postoji. Zove se „Velika, velika uvertira“ (A Grand, Grand Overture), napisao ju je engleski kompozitor Malkolm Arnold (Sir Malcolm Henry Arnold), a u glavnoj ulozi pojavljuju se tri usisivača, mašina za poliranje poda i 4 puške!

Kako bolje očistiti prašinu sa bloga, ako ne nekom kompozicijom za usisivač? 😉

Verovali ili ne, ovakva kompozicija zaista postoji. Zove se „Velika, velika uvertira“ (A Grand, Grand Overture), napisao ju je engleski kompozitor Malkolm Arnold (Sir Malcolm Henry Arnold), a u glavnoj ulozi pojavljuju se tri usisivača, mašina za poliranje poda i 4 puške! 🙂

Ovu komičnu kompoziciju Arnold je napisao za prvi Hofnung muzički festival, koji je bio održan 1956. godine u Londonu. Organizator festivala, Žerar Hofnung (Gerard Hoffnung – ako sam omašila izgovor, molim da mi neko ukaže na to 🙂 ), insistirao je da se na festivalu izvode isključivo komične klasične kompozicije, tako da su mnogi poznati kompozitori napisali dela posebno za ovu priliku.


Prvi Hofner festival u Londonu je bio najavljen kao „Ludi koncert“ (Crazy Concert), a sve karte (ukupno 3000!) bile su rasprodate već dva sata po otvaranju blagajni.

Ovaj festival se, na žalost, održao još samo dva puta – 1958. i 1961. godine. Da je opstao, rado bih otišla na sledeći 🙂Izvor: http://www.zanimljivamuzika.com
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget