Drugi upisni rok na fakultetima od 2. septembra

Drugi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinje 1. septembra, a prijavljivanje kandidata trajaće do 5. septembra.

Drugi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinje 2. septembra,  a polaganje prijemnog ispita biće organizovano dan kasnije ili 5. i 6. septembra.Studenti koji se nisu upisali na fakultet u prvom upisnom krugu mogu da računaju na 955 nepopunjeih mesta na budžetu na fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao i na 2.214 mesta za samofinansirajuće studente.

Budući akademci mogu ponovo da konkurišu u septembru, a preostalih mesta ima na Poljorivrednom, Filološkom, Šumarskom, Ekonomskom, Fizičkom, Rudarsko-geološkom, Pravnom fakultetu.

Prorektor Unierziteta u Beogradu Petar Bulat za Blic kaže da je pravo iznenađenje da je i na Stomatološkom fakultetu ostalo mesta.

"Na prvom upisnom krugu vladalo je veliko interesovanje za stomatologiju, na jedno upisno mesto čak tri kandidata, a sada imamo 20 slobdnih mesta, ali na samofinasnsiranju. Studenata je manje iz godine u godinu i sva ova slobodna mesta treba da iskoriste srednjoškolci kako bi u budućnot postali akademski građani", rekao je Bulat.

Prema Uredbi Ministarstva prosvete, prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok na fakultete obaviće se 2. i 3. septembra, a polaganje prijemnog ispita biće organizovano dan kasnije ili 5. i 6. septembra.


Izvor: beta.rs

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget