Instagram nastavlja sa testiranjem sakrivanja broja lajkova

Problem je u tome što su lajkovi neka vrsta Instagram valute koja korisničkim postovima određuje vrednost, pa više lajkova obično znači da je neki post impresivniji od postova drugih korisnika.

Instagram nastavlja sa testiranjem opcije koja bi trebalo da ograniči moć lajkova, te sve većem broju korisnika daje mogućnost da ovu funkciju primeni i u okviru svojih postova. 

Naime, radi se o tome da je kompanija 17. jula objavila da nastavlja sa testiranjem funkcije koja je najavljena još u maju, te da je sada dostupna u još šest zemalja: Irskoj, Italiji, Japanu, Brazilu, Australiji i Novom Zelandu. Test je počeo u Kanadi, gde korisnici nisu mogli da biraju da li žele da sakriju broj lajkova ispod postova, što je, iako možda tako ne izgleda, velika promena u okviru platforme čije se funkcionisanje zasniva baš na broju onih kojima se neki post dopada. Iz kompanije su objasnili da ovim potezom žele da stvore okruženje u kojem će korisnici najpre da se fokusiraju na sadržaje koje dele, a ne na broj lajkova, što bi, kako se veruje, trebalo da poboljša kvalitet platforme.


Problem je u tome što su lajkovi neka vrsta Instagram valute koja korisničkim postovima određuje vrednost, pa više lajkova obično znači da je neki post impresivniji od postova drugih korisnika. Tako postovi sa velikim brojem lajkova povećavaju samopouzdanje vlasnika videa ili fotografije, što, sa druge strane, negativno utiče na one čije fotografije ne lajkuje veliki broj drugih Instagram građana. Iz kompanije se nadaju da će korisnici sa novom funkcijom početi da dele sadržaje koje zaista žele da podele, bez fotografija obnaženih figura sa plaže koje najčešće donose veliki broj pratilaca i njihovog odobravanja u obliku lajka.


Izvor: The Verge
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget