Danas je Dan studenata

Beograd - Univerzitet u Beogradu obeležava Dan studenata - akademci kažu da ih i dalje muče isti problemi, veliko opterećenje i to što se ne znaju pravila studiranja.

Beograd - Univerzitet u Beogradu obeležava Dan studenata - akademci kažu da ih i dalje muče isti problemi, veliko opterećenje i to što se ne znaju pravila studiranja.

Studenti su naše najveće blago i zbog toga smo dužni da učinimo sve kako bismo našim mladim nadama obezbedili što blistaviju budućnost u našoj državi, a oni će nam se odužiti svojim znanjem i veštinama koje su usavršavali tokom studija.


Kako fakultet nije uvek samo učenje i učenje (iako bi tako trebalo da bude), tu su mnoge druge aktivnosti koje okupljaju sve studente na jednom mestu. To naravno mogu biti razne univerzijade, takmičenja između fakulteta, zajedničke predstave i priredbe, razmene studenata, upoznavanje sa drugim sistemom obrazovanja i još mnogo toga zanimljivog što se dešava u okviru studiranja. Ono što studenti najviše vole posle napornih kolokvijuma, ispitnih rokova i predispitnih obaveza je svakako malo opuštanja.

Poznato je kako su studentske žurke, izleti i ekskurzije okarakterisane kao najbolji provodi koje možete iskusiti. Šta ima bolje od mladih, zrelih osoba, željnih druženja i dobre muzike uz koju mogu da se zabave sa svim svojim kolegama, ali i drugim mladim ljudima koji jednostavno vole dobar provod. Čovek se uči dok je živ, zato će vremena za učenje biti na pretek, ali mladost je ta koja mora da se živi punim plućima i pravi period  kada se uživa u svakom njenom trenutku. Studenti su jedni od onih koji najbolje znaju koliko je taj trenutak dragocen, jer vreme od jednog do narednog ispitnog roka proleti i pre nego što postanete svesni toga. U međuvremenu je tu još veliki broj raznih seminarskih i istraživačkih radova, kucanje eseja, vršenje priprema za prezentacije i još mnogo toga. Ovo je samo deo napornh obaveza koje iziskuje svaki fakultet i kada pogledate, studenti zaista zaslužuju da u godini studiranja imaju svoj dan koji će obeležavati. Taj dan je upravo 4. april i iako se danas ovaj datum obeležava uz veliki broj žurki i koncerata, datum njegovog osnivanja ima malo drugačiju i težu pozadinu.


Ovaj dan se obeležava u sećanje na Žarka Marinkovića (1911-1936), studenta pravnog fakulteta. Četvrtog aprila 1936. godine dešavale su se demonstracije studenata zbog loših uslova studiranja, što je preraslo u štrajk, a nažalost tog datuma je u tim demonstracijama nastradao i Žarko Marinković zbog kog se 4. april praznuje kao Dan studenata Beogradskog univerziteta. Od te godine, pa sve do danas, studenti se često veoma buntovno bore za svoja prava, za jeftinije školovanje, za istinu i pravdu na fakultetima, bez obzira koji smer pohađali. Iako situacija u školstvu nije uvek najsjajnija, studenti se trude da ipak ne gledaju na sve to sa najcrnje tačke gledišta. Četvrti april je dan kada se sećaju svega kroz šta su njihove tadašnje kolege prolazile u borbi za bolje uslove studiranja i dan kada svojim obeležavanjem poručuju svima da su i oni deo ove države i da su samo oni naša budućnost u koju treba dosta da se ulaže.

Kao i svake godine, tradicionalna proslava povodom 4. aprila - Dana studenata, održaće se na platou Studentskog grada na Novom Beogradu. Nastupiće popularne muzičke grupe i bendovi, a ovom događaju uvek prisustvuje veliki broj posetilaca, što studenata, što drugih ljudi koji vole dobre koncerte i žurke. Očekuje se broj od preko 12.000 posetilaca, uglavnom studenata. Svi posetioci će moći da uživaju u odličnoj svirci i nastupu brojnih muzičara, bendova, DJ-eva i pevača. Od najpoznatijih bendova, nastupiće Kerber, bend koji je jedan od najslušanijih među starima i mladima. Iza sebe imaju veliki broj hitova i dugu muzičku tradiciju. Zajedno sa njima će nastupiti i bend The Dibidus (ex Familija), takođe popularna rok grupa. Tu je naravno i DJ Marchez koji će sve prisutne razdrmati uz zvuke najbolje klubske muzike. Koncertnu manifestaciju će upotpuniti brojni događaji dodela nagrada najboljim studentima, biče i dosta poklona, kao i mnogih popusta na razne usluge. 

Žurka će trajati od 18:00 do 00:00 časova, a važno je napomenuti i to da je ulaz slobodan. Dođite da osetite sjajnu energiju i pozitivne vibracije studentskih žurki, čak iako niste student, svi su dobrodošli. 


Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget