Opšte korisne fraze na nemačkom jeziku za svakodnevnu komunikaciju

Svi bismo mi želeli da strani jezik naučimo što brže i što efikasnije. Ali, budimo realni – ne može se ništa preko noći. :)

Svi bismo mi želeli da strani jezik naučimo što brže i što efikasnije. Ali, budimo realni – ne može se ništa preko noći. :) Međutim ako Vam je bitno da za što kraće vreme naučite osnovne fraze za sporazumevanje na nemačkom jeziku, onda bi tako i trebalo da učite.


Osnove gramatike za brzo učenje nemačkog jezika

Ono što Vam je potrebno od gramatike za osnovnu komunikaciju na nemačkom jeziku su glagoli HABEN i SEIN. Njih koristite najčešće, znače „imati“ i „biti“. Ovi glagoli su prvo što Vam je potrebno za sklapanje najjednostavnijih rečenica.

Pored ovih glagola je potrebno naučiti kako se postavljaju pitanja i daju odgovori na nemačkom jeziku. Potrebno je naučiti sve upitne reči, kako biste mogli da postavljate pitanja(ko, šta, kako, zašto…).Od gramatike je dalje neophodno naučiti MODALNE GLAGOLE, koje koristimo u 80% rečenica. To su glagoli: moći, hteti, smeti, voleti, želeti, morati, trebati. Ovi glagoli na poseban način grade prezent, tako da morate naučiti kako promenu glagola, tako i red reči u rečenici.

Osim prezenta modalnih glagola, potrebno je znati i nastavke za građenje prezenta ostalih glagola, kao i bar 6 nepravilnih glagola, koji se koriste u svakodnevnoj komunikaciji(jesti, čitati, videti, pričati, voziti, spavati).

Za osnovnu komunikaciju na stranom jeziku Vam je neophodno i znanje osnovnih vremena. Pored prezenta, koji označava sadašnjost, tu su i perfekt za prošlost i futur za budućnost. Ono što treba da znate i na šta da se pripremite odmah je da je perfekt za početnike najteži deo gramatike nemačkog jezika. Ali mogu da Vas utešim time da je futur jedan od najlakših delova gramatike nemačkog jezika. :)

Kada savladate ove delove gramatike nemačkog jezika, moći ćete pravilno da vodite svakodnevnu konverzaciju.


Izvor: mogi.co.rs  |  OazaZnanja

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget