Najlepša klizališta u Beču

Jedan od najomiljenijih zimskih sportova Bečlija je svakako klizanje, a u samom gradu postoje brojne lokacije za radost na ledu, pa čak i diskoteke na ledu. Svake zime u Beču posebnu atrakciju prestavlja veliki “ledeni san” ispred gradske kuće Rathaus.

Jedan od najomiljenijih zimskih sportova Bečlija je svakako klizanje, a u samom gradu postoje brojne lokacije za radost na ledu, pa čak i diskoteke na ledu. Svake zime u Beču posebnu atrakciju prestavlja veliki “ledeni san” ispred gradske kuće Rathaus.


Beč nudi veliki broj klizališta na otvorenom kao i u zatvorenom prostoru, a klizanje je jedna od najpopularnijih sportskih aktivnosti u Beču tokom zime, naročito među mlađom populacijom. 

Ponuda klizališta je raznovrsna i ima za svakog po nešto,od početnika do profesionalaca, a na mnogim mestima se mogu iznajmiti i klizaljke. 

Pored toga organizatori su se potrudili da ponude i dodatne sadržaje kao što su punč i kestenje. Na pojedinim klizalištima održavaju se diskoteke na ledu. Kako biste izabrali klizalište po vašoj meri pripremili smo mali pregled najinteresantnijih klizališta u Beču.

Napomena: Ukoliko nije posebno naznačeno sva dole navedena klizališta ove sezone biće otvorena do 03. marta 2019.


Bečki klub klizanja (Wiener Eislaufverein)
Adresa: Lothringerstraße 22. 1030 Wien
Telefon: +43 (0)1 713 63 53 

Kunsteisbahnu “Engelmann” 
Svakog petka “Ledena diskoteka”. 
Adresa: Syringgasse 6 - 14. 1170 Wien
Telefon: +43 (0)1 405 14 25

Eisring Süd/Eishalle Windstraße 
Nudi dva klizališta, na otvorenom i unutra, a nedeljom se održava diskoteka na ledu. 
Adresse: Windtenstraße 2. 1100 Wien
Telefon: +43 (1) 604 44 43

Albert-Schultz Halle
Ovo je najveća sala za klizanje u Austriji gde treniraju i profesionalni igrači hokeja na ledu. Za širu javnost otvoren je do 29. marta 2015. 
Adresse: Attemsgasse 1, 1220 Wien
Telefon: +43 (1) 204 85 80

Bečka gradska hala (Eisstadthalle)
Adresa: Stadthalle Wien - Halle C
Vogelweidplatz 14, 1150 Wien


Bečki ledeni san

Ovo poznato klizalište na otvorenom ispred bečke gradske kuće Rathaus je jedna od najvećih zimskih atrakcija u gradu. Svake godine veliki broj Bečlija ali i tursta uživaju klizajući u prelepoj atmosferi u srcu austrijske prestonice. Više informacija možete dobiti na zvaničnom sajtu Bečkog ledenog sna. /https://www.wienereistraum.com Oprez pri klizanju

Nedavno je Austrijsko društvo hirurga za šake (ÖGH) pozvalo grad Beč i prodavnice sportske opreme da podrže inicijativu kojom bi se promovisala veća upotreba štitnika za ruke. Lekari smatraju da bi se na ovaj način smanjio broj povreda pri klizanju. Više o ovoj temi pročitajte u našem tekstu Savet hirurga: Nosite štitnike za vreme klizanja! 


  
Izvor: http://www.dijaspora.tv
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget