Kratke priče: Problemi srca

Srce skače, žiga, ludi i nikako da stane. Sve se plašim da je to zbog neke srčane mane.

Evo, pišem ti dok se spremam da idem u bolnicu. Srce skače, žiga, ludi i nikako da stane. Sve se plašim da je to zbog neke srčane mane.

S druge strane, počeo sam da rimujem dok govorim. Čak umem i pesmu da stvorim. Jedini problem koji postoji je kako da ti priđem.


Ne bih da koristim staromodne fore, pa smišljam nešto još gore, nešto teže, al’ šta ću kad me srce steže. Kako da ti priđem? U mom srcu je treći svetski rat, s druge strane nervira me i brat. I sestra, i svi. Pa čak i ti.

I nemoj da misliš da ću ti ovo pismo dati. Neću ni pokušati. Jer ja za to nemam hrabrosti, inače ne bih dao da mi vreme izmiče, i tu više nema priče! Ili, možda ipak ima. Imam ja još mnogo toga da slažem, ovaj, kažem. 

Na primer, zamišljam dan kad ću ti konačno prići. Valjda te neću promašiti, zaobići. Jer ja u tome nemam sreće. Ljubav me jednostavno-neće. Srce mi zakuca suviše snažno, i sve drugo postane manje važno. U grudima počne strašno da me steže, a u grlu da grebe. I znam da će mi doktor na srcu naći samo jednu manu - TEBE.

I, evo, pišem ti pismo koje ti neću dati, dok smišljam način kako da rešim ove probleme. Bez dileme, izgleda da ću da nastavim da gubim vreme. 


Autor: Dušan Milenković
O.Š. "Stefan Nemanja" Niš

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget