Juniori iz Srbije na Svetskom prvenstvu kuvara u Luksemburgu

Kao Mundijal ili Olimpijske igre, svake četvrte godine u Luksemburgu se održava i Svetski šampionat u kulinarstvu, na kojem učestvuju nacionalni i regionalni timovi iz celog sveta.

Kao Mundijal ili Olimpijske igre, svake četvrte godine u Luksemburgu se održava i Svetski šampionat u kulinarstvu, na kojem učestvuju nacionalni i regionalni timovi iz celog sveta. Boje Srbije ove godine u juniorskoj kategoriji brane mladi srpski kuvari, koji pretenduju da steknu i svetsku slavu u narednim godinama kao seniori.  


Sa verom u pobedu srpski kuvari krenuli su put Luksemburga, gde će se naći rame uz rame sa najboljim svetskim kuvarima, od kojih će sigurno nešto naučiti. Juniorska kuvarska selekcija pokušaće, uprkos jakoj i velikoj konkurenciji, da srcem, veštinom i stručnim savetima dokazanih srpskih majstora kulinarstva proslavi svoju zemlju.

„Veliki se nekako nose sa prethodnom slavom i nekada zbog takvog predumišljaja mogu da popuste i da se oslone možda na neko pređašnje iskustvo, a mi s obzirom da smo mali, mi se jako požrtvovano borimo za svaki cilj, koji je pred nama i isto tako verujemo da će biti ovoga puta“, objašnjava Uroš Urošević iz Juniorskog šef kluba Srbija.

Srpska kuvarska juniorska reprezentacija je to dokazala i pre četiri godine, osvojivši bronzanu medalju.

Uprkos osamnaestočasovnom putovanju, nakon svečanog programa, dok je Luksemburg tonuo u san, u jednoj od kuhinja neumorni mladi srspki kuvari startuju put do medalje.

Za jela koji mladi srspki kuvari budu pripremali od ponoći do ranih jutarnjih sati, stručnom žiriju biće potrebno samo četiri sata da da ocenu koja će biti presudna za neku od medalja.  


Izvor: rts.rs

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget