Sjajan uspeh Teodore Injac

Teodora Injac, seniorska reprezentativka u šahu, osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 18 godina na Prvenstvu sveta u šahu za mlade, koje je održano u Grčkoj od 20 -30 oktobra.

Teodora Injac, seniorska reprezentativka u šahu, osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 18 godina na Prvenstvu sveta u šahu za mlade, koje je održano u Grčkoj od 20 -30 oktobra.


U konkurenciji 635 igrača iz 79 zemalja, Teodora je odličnom i stabilnom  igrom i velikim samopouzdanjem najavila blistavu budućnost i velike uspehe. Tome u prilog govore i  razultati koje je do sada ostvarila.

Šahom je počela da se bavi pre deset godina u OŠ „Veselin Masleša“, a prve uspehe je ostvarila  u Herceg Novom učešćem na evropskom takmičenju u ubrzanom šahu 2008. i Svetskom kadetskom prvenstvu održanom iste godine u Vijetnamu. Najveći uspeh postigla je na Svetskom školskom prvenstvu 2014. u Kavali, u Grčkoj, na kom je osvojila zlatnu medalju u brzopoteznom šahu.

Godinu dana kasnije postala je omladinska prvakinja Srbije što joj je omogućilo učešće na svetskim turnirima naredne dve godine. Članica seniorske reprezentacije Srbije postala je 2017.

Zbog izvanrednih rezultata i sjajnih partija koje je odigrala, Svetska šahovska federacija prošle godine dodelila joj je zvanje ženskog internacionalnog majstora.

Trijumfom na ovogodišnjem ženskom prvenstvu Srbije postala je najmlađa seniorska prvakinja države.

Teodora sada ide u Sportsku gimnaziju, planira da do sredine sledeće godine postane ženski velemajstor, da upiše fakultet, a u budućnosti – da uđe među 10 najboljih na svetu. 


Izvor: https://vozdovac.rs

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget