Ova mala programerka ima samo 10 godina, a već je DOBILA PONUDU OD "GUGLA"

Samaira Mehta je 10-godišnjakinja koja je uspela da u svom mladom životu privuče veliki broj sledbenika njenog razvoja kao progamerke.

Samaira Mehta je 10-godišnjakinja koja je uspela da u svom mladom životu privuče veliki broj sledbenika njenog razvoja kao progamerke.

Devojčica je ujedno i osnivač i izvršna direktorka kompanije "CoderBunnyz", koja je privukla pažnju brojnih svetskih medija i onih koji su joj ponudili da održi niz predavanja.


Programira od šeste godine 

Sve je počelo kad je imala samo osam godina i stvorila igru "CoderBunnyz" koja je namenjena deci koja žele da nauče da programiraju. Inače, Samaira programira od šeste godine.

Zahvaljujući igri koju je stvorila, Mehte je osvojila drugo mesto i nagradu od 2.500 dolara.

To je privuklo pažnju "Cartoon Network-a", koji je tražio mlade i talentovane devojčice koje bi nosile titulu prave "Powerpuff" devojke (po popularnom crtanom o malim superjunakinjama), a kad se pojavila u jednom njihovom video-spotu, stvari su počele da se razvijaju u pravom smeru.

Njena priča proširila se u medijima i počela je da prodaje svoju igru preko Amazona.

- Prodali smo 1.000 kutija, što je nešto više od 35.000 dolara, a igra je na tržištu tek godinu dana - rekla je za "Business Insider".

Osmislila je i odličnu kampanju kako bi promovisala igru, a pomogao joj je njen otac Rakesh Mehta, koji je i sam inženjer u Intelu.

Radionice, predavanja, a ima i novu igru 

Danas uz pomoć igre pomaže svojim vršnjacima da nauče da programiraju, ali ne namerava na tome da stane.

Započela je inicijativu pod nazivom "Yes, 1 Billion Kids Can Code", koja omogućava da zainteresovani doniraju igru školama, a pokrenula je i radionice u kojima deci iz tih škola pomaže da nauče da koriste igru.

Početkom ove školske godine 106 škola već je koristilo tu igru, ali Mehta se prebacila na nastavak - igru koja će mališanima pomoći da nauče da programiraju.

Igra se zove "CoderMindz" i deca će kroz igru učiti kako da ovladaju osnovama veštačke inteligencije i kako s vremenom te veštine da primene na izradi robota.


Izvor: blic.rs


Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget