Studije jeftinije u Beču nego u Beogradu

Studiranje u Austriji je po mnogima savršena opcija ako vas zanima studiranje u inostranstvu. Najaktuelniji gradovi za studiranje u Austriji su Grac, Linc, Klagenfurt, Salcburg, Insbruk i Beč, koji nude široki izbor visokoškolskog obrazovanja.

Beograd – I pored toga što je istekao stogodišnji ugovor Austrije i Srbije o besplatnom studiranju, školovanje na Univerzitetu u Beču bar je upola jeftinije, a ruku na srce, i znatno kvalitetnije od onog u Beogradu i Novom Sadu.

Grac

„U Beču studiram političke nauke i trenutno sam na četvrtom semestru. Školovanje je zaista jeftino. Prijava ispita se ne plaća i ne postoje nikakvi dodatni troškovi osim knjiga ili skripti. Ispiti se polažu u jednom delu, ali nisu previše obimni. U toku celog semestra radimo domaće zadatke, pišemo tekstove i na kraju semestra sledi manji test ili obimniji naučni rad. Ispiti su pismeni zbog velikog broja studenata, a profesori su uvek dostupni i spremni da pomognu gde mogu“, priča za „24 sata“ Aleksandra Ždero, Novosađanka koja studira u Beču.

Na fakultet je, kaže, došla bez ikakvog znanja nemačkog jezika, ali joj je Univerzitet omogućio šestomesečni kurs tokom kojeg je stekla neophodni B2 nivo i normalno počela da sluša predavanja.

Studenti iz Srbije imaju još jednu opciju, a to su austrijske stipendije. Na osnovnim studijama mogu konkurisati za „Mondi Austrian Student Scholarship“ i „Grants of the Scholarship Foundation of the Republic of Austria“, a mesečni iznosi stipendija kreću se od oko 900 do 1.000 evra.

Studiranje u Austriji je po mnogima savršena opcija ako vas zanima studiranje u inostranstvu. Najaktuelniji gradovi za studiranje u Austriji su Grac, Linc, Klagenfurt, Salcburg, Insbruk i Beč, koji nude široki izbor visokoškolskog obrazovanja. Ako ste se pitali kako upisati fakultet u Austriji, kolike su cene školarina, na kom se jeziku studira u Austriji i sve druge korisne informacije oko smeštaja, prijave za upis i prijemni ispit možete pronaći u nastavku teksta →→


Izvor: http://www.vaseljenska.com

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget