Najčešća pitanja o studiranju?

Za sve informacije vezane za termin izlaska informatora i mogućim načinima njegovog nabavljanja, najbolje je da direktno kontaktiraš studentsku službu željenog fakulteta ili visoke škole.

Koliko bodova je potrebno za upis na smer fakulteta ili visoke škole?

Bodovni sistem na prijemnom ispitu zavisi od smera na fakultetu ili visokoj školi koju želiš da upišeš. Zato je najbolje da pogledaš stranicu željenog fakulteta/visoke škole na kojoj ćeš naći informacije o traženim bodovima, ali i statistiku upisa prethodnih godina, kako bi stekao/la okvirnu sliku o tome šta se tačno traži od tebe.


Iz kojih predmeta se polaže prijemni ispit na fakultetu/visokoj školi?

Za sva pitanja koja imaš u vezi prijemnog ispita, možeš posetiti prezentaciju fakulteta ili visoke škole koju želiš da upišeš. Tu ćeš naći sve informacije počev od liste smerova, tačnih predmeta koje trebaš da spremiš za upis i broju pitanja na prijemnom. 


Kada su prijave i kada je prijemni ispit na fakultetu ili visokoj školi?

Najbolje je da ove informacije potražiš na stranici fakulteta ili visoke škole koju želiš da upišeš. Kako svaka visokoškolska ustanova određuje datume prijavljivanja i polaganja prijemnih ispita za svoje smerove i katedre posebno, poželjno je da ih proveriš na oglasnoj tabli ili web sajtu fakulteta/visoke škole za koju konkurišeš. 


Gde mogu da kupim informator fakulteta/visoke škole koju želim da upišem?

Za sve informacije vezane za termin izlaska informatora i mogućim načinima njegovog nabavljanja, najbolje je da direktno kontaktiraš studentsku službu željenog fakulteta ili visoke škole.  


Da li je u Srbiji dozvoljeno studirati dva fakulteta istovremeno?

Dozvoljeno je, ali ćeš samo na jednom fakultetu moći da studiraš na budžetu. 


Izvor: infostud.com

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget