PRAZNA MESTA I U GIMNAZIJAMA Ni posle drugog kruga nisu popunjene sve srednje škole, ovi smerovi su KRITIČNI

Ni posle drugog upisnog kruga mesta u pojedinim srednjim školama u Beogradu nisu popunjena, a praznih klupa ostaće čak i u pojedinim gimnazijama!

Ni posle drugog upisnog kruga mesta u pojedinim srednjim školama u Beogradu nisu popunjena, a praznih klupa ostaće čak i u pojedinim gimnazijama!


Elitna Treća gimnazija na Vračaru nije popunila sva mesta na društvenom smeru za francuski (5 slobodnih) i italijanski jezik (13), u Zemunskoj gimnaziji nije bilo dovoljnog interesovanja za smer sa posebnim sposobnostima iz fizike (8), u lazarevačkoj gimnaziji je preostalo deset nepopunjenih klupa, u Desetoj gimnaziji na Novom Beogradu devet mesta na opštem smeru iz francuskog jezika, a nedovoljnog interesovanja bilo je i u Filološkoj gimnaziji (ruski, nemački...).  

Interesantno je da, na primer u Grockoj i Mladenovcu nisu popunjena ni odeljenja za one sa posebnim sposobnostima iz računarstva i informatike...

Konačno, nedovoljno interesovanja bilo je za smerove instalatera, tehničara modelara kože, građevinskog tehničara, armirača-betonirca, tesara, izvođača instalaterskih radova, mašinskog tehničara, modnog krojača, poljoprivrednog tehničara, saobraćajno transportnog tehničara, brodomašinskog tehničara, građevinskog tehničara za hidrogradnju...VIŠE U DRUGOM, NEGO PRVOM KRUGU

Trinaesta beogradska gimnazija na Banovom brdu, koja važi za jednu od najstrožih, posle prvog upisnog kruga je bila apsolutni hit pošto se na prirodni smer, za koji je prethodnih godina bilo potrebno 90 i više bodova, ulazilo sa 58.97! U drugom krugu popunjena su preostala mesta, a podignut je i prag na "čak" 65.42 poena.  


Izvor: blic.rs

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget