6 osobina uspešnih žena

Istraživanje kaže da su ovo faktori koji predviđaju hoćete li biti uspešni ili ne… Verovatno imate priliku da srećete mnogo uspešnih žena, a verovatno da ste i sami vrlo uspešni, bilo kao student, bilo u poslovnim poduhvatima. Ali šta je ono što ženi daje mogućnost da izgradi killer karijeru?

Istraživanje kaže da su ovo faktori koji predviđaju hoćete li biti uspešni ili ne…
Verovatno imate priliku da srećete mnogo uspešnih žena, a verovatno da ste i sami vrlo uspešni, bilo kao student, bilo u poslovnim poduhvatima. Ali šta je ono što ženi daje mogućnost da izgradi killer karijeru? 


U proteklih nekoliko decenija broj žena na visokim funkcijama je prilično porastao, ali ipak, dame su i dalje u manjini na top pozicijama. Šta je to što žene sprečava da dođu do najviših menadžerskih funkcija? A šta je ono što je nekolicinu dama ipak dovelo do CEO fotelje?

Nedavno urađena studija firme Caliper koja se bavi regrutovanjem talenata, pozabavila se ličnim osobinama i karakteristikama koje krase 85 uspešnih žena. Evo šta je izdvoljeno:

1. Asertivnost: Sposobnost da jasno i direktno kažu sve što misle.

2. Agresivnost: U smislu borbenog zalaganja i konstruktivnog delovanja.

3. Empatija: Slušanje i razumevanje.

4. Snažan ego: Samopouzdanje i uspešno prevazilaženje izazova.

5. Energičnost: Entuzijazam i briga o sebi (da, to podrazumeva i dovoljno sna).

6. Tolerancija na stres: Poznavanje načina da se opuste.

Ovo istraživanje takođe ističe da je najveća prepreka sa kojim se suočavaju žene čija je karijera u usponu, osećaj krivice zbog toga što ne provode dovoljno vremena sa porodicom. Osim toga, žene se često suočavaju sa neophodnošću da nadmaše muške kolege da bi ih uopšte shvatali ozbiljno, kao i sa nedostatkom podrške u porodici, kada su angažovane na zahtevnim pozicijama.


Izvor: http://www.elle.rs


Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget