Si-En-En: Srpska deca su najpametnija na svetu

On je naveo da su srpski đaci toliko pametni da dominiraju bukvalno na svim takmičenjima.

Srbija ima najpametniju omladinu na celom svetu, rekao je američki matematičar Dejvid Loren, gostujući na TV mreži Si-En-En. 


On je naveo da su srpski đaci toliko pametni da dominiraju bukvalno na svim takmičenjima. 

Ako se računa stanje, uslovi i broj stanovnika, Srbija predstavlja vrhunac obrazovanja, jer je procenat uspeha na svetskim takmičenjima njihovih đaka ogroman. Uspesi, koje na primer srpski matematičari postižu širom planete su fantastični! To samo pokazuje da je omladina u Srbiji najpametnija“, rekao je Loren na Si-En-Enu.

Kako je on dodao, ono što po nas nije dobro, a po Zapad sigurno jeste, jeste činjenica da Srbija često svoju pamet izvozi.

„Ovi genijalci školovanje mahom nastavljaju u Americi i drugim razvijenim zemljama, gde staju i da žive i da rade i onda se mnogi drugi hvale njihovim uspesima“, istakao je on.

Kada se pogledaju podaci sa svetskih takmičenja iz prirodnih nauka, Srbija je dosad osvojila ukupno 532 medalje. Mahom su ih donosili učenici Matematičke gimnazije iz Beograda.

Samo od 2010. godine đaci ove škole su se sa takmičenja širom sveta vratili u zemlju sa više od stotinu odličja.Izvor: Informer 

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget