Kikinda dobila jedinstven udžbenik u našem regionu

Udžbenik - priručnik lokalne istorije za decu osnovnih škola, u izdanju Istorijskog društva Kikinda, danas su predstavili mladi autori, kikindski istoričari.

KIKINDA - Udžbenik - priručnik lokalne istorije za decu osnovnih škola, u izdanju Istorijskog društva Kikinda, danas su predstavili mladi autori, kikindski istoričari. 


Njihov doprinos obrazovanju mladih naraštaja pozdravila je Stanislava Hrnjak, predsednica gradske Skupštine. Ona je istakla je da je lokalna samouprava pomogla u izdavanju udžbenika i dodala da će Grad Kikinda nastaviti da rešava postojeće infrastrukturne i komunalne problema, ali i da će dalje ulagati značajna sredstva u obrazovne programe. 

"Lokalna samouprava prepoznala je ovaj projekat kao lepu ideju da se udžbenik o lokalnoj istoriji nameni učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Tako će učenici, uz pomoć svojih nastavnika, moći da nauče više o istoriji grada u kom su se rodili", kazala je Stanislava Hrnjak.

Predsednik Istorijskog društva Kikinda, istoričar Marko Milošev, rekao je da je udžbenik o lokalnoj istoriji prvi projekat koji su pokrenuli i zahvalio predstavnicima lokalne samouprave na podršci.

"Mnogi učenici, ali i naši stariji sugrađani nisu potpuno upoznati sa istorijskim činjenicama našeg grada, tako da će ovaj udžbenik biti dobro sredstvo kako bi se deci mnogo više približila lokalna istorija. Takođe, ovo je prvi udžbenik tog tipa u regionu, što znači da smo mi pioniri u ovom poduhvatu. U našem okruženju ne postoji sličan udžbenik", potvrdio je Milošev.

Njegov kolega, istoričar Srđan Sivčev, ukazao je će po nekoliko primeraka dobiti sve gradske i seoske snovne škole. Da Kikinda dobije ovaj udženik zaslužna je i istoričarka Tijana Rupčić, dok je za dizajn korica bio zadužen informatičar Nikola Radosavčev.   


 Izvor: kikinda.org.rs

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget