Konkurs – Deset stipendija za deset godina

Povodom desetogodišnjice Interkulture i programa razmene učenika u Srbiji, Interkultura je obezbedila deset delimičnih stipendija za učešće u godišnjem i polugodišnjem programu razmene u školskoj 2018-19. godini u narednim zemljama: Danska, Ekvador, Indija, Italija, Kolumbija, Mađarska, Rusija, SAD, Tajland i Filipini.

Povodom desetogodišnjice Interkulture i programa razmene učenika u Srbiji, Interkultura je obezbedila deset delimičnih stipendija za učešće u godišnjem i polugodišnjem programu razmene u školskoj 2018-19. godini u narednim zemljama: Danska, Ekvador, Indija, Italija, Kolumbija, Mađarska, Rusija, SAD, Tajland i Filipini.


Svi zainteresovani kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa mogu se prijaviti za paket stipendija povodom desetogodišnjice Interkulture. Svaka stipendija pokriva deo troškova učešća u programu razmene, a učenici treba da pokriju 2.800 evra (u dinarskoj vrednosti) do pune cene programa.

Stipendija ne pokriva troškove dobijanja vize, dozvole boravka i individualnog džeparca. Učenici koji ne ispunjavaju uslove za ovu stipendiju, kao i učenici koji ne dobiju stipendiju, mogu kao samofinansirajući konkurisati za programe Interkulture.

Za prijavu je potrebno:
  • popuniti elektronski prijavni formular i poslati ga do 30. novembra 2017. u prijavnom formularu naznačiti sve zemlje iz paketa stipendija za koje je učenik zainteresovan, poređane u listu želja.

  • uz pismo porodici u prijavi dodati i motivaciono pismo na temu ”Zašto je važno da se ljudi iz različitih kultura međusobno upoznaju” (dužine do 500 reči).

Po završetku konkursa Interultura će kontaktirati samo učenike koji ispunjavaju sve uslove i pozvati ih na selekciju. Nakon obavljene selekcije (koja je zakazana za 16. decembar 2017.), učenicima će biti
dodeljena po jedna stipendija u zavisnosti od navedenih želja i dostupnosti programa.

Učenici mogu konkurisati za paket stipendija ukoliko:

  • su zainteresovani za interkulturalni dijalog, toleranciju i globalno razumevanje, 
  • su komunikativni, otvoreni i prilagodljivi, 
  • imaju saglasnost roditelja da učestvuju u ovom programu, 
  • su redovni učenici srednje škole u Srbiji, 
  • su državljani Republike Srbije, 
  • ispunjavaju starosne uslove za zemlje za koje konkurišu (proverite tačne uslove za svaku zemlju na stranici za godišnji program)
  • imaju minimum vrlo dobar uspeh i primereno vladanje u prethodnoj školskoj godini.


Program obuhvata selekciju i pripremu kandidata pre odlaska na program razmene, boravak u porodici domaćinu, seminare tokom trajanja programa razmene, redovno pohađanje škole i razne aktivnosti sa lokalnim volonterima i učesnicima programa iz drugih zemalja. Program selekcije i pripreme obaviće
Interkultura, a tokom programa o učeniku će, pored porodice domaćina, brinuti lokalna AFS organizacija.

Više informacija o konkursu mogu se naći na našem sajtu:


Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla aleksandra.radic@afs.org i
telefona 065/9844701.  


Autor: Teodora Šćepanović
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget