Druga Noć muzike na Tašmajdanu 1. septembra

Druga "Noć muzike", koja će se održati 1. septembra u Beogradu na stadionu Tašmajdan, provešće publiku kroz muzičko putavanje oko sveta, saopštili su organizatori.

Druga "Noć muzike", koja će se održati 1. septembra u Beogradu na stadionu Tašmajdan, provešće publiku kroz muzičko putavanje oko sveta, saopštili su organizatori.- Muzikom vodimo publiku na putovanje oko sveta sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS pod vodjstvom maestra Bojana Suđića. Evropu, Ameriku, Bliski i Daleki istok spojićemo virtuoznim notama, uz specijalne goste, od kojih za sada otkrivamo samo Hor Kolibri - rekla je predstavnica Muzičke Produkcije RTS-a Monika Lašanc na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Prema njenim rečima, publika će zahvaljujući muzici proputovati više od 20 zemalja.


- Igraćemo kan-kan, sirtaki, čućemo marijače, grejaće nas sunce Italije... i svakako, naša, srpska muzika - rekla je ona.

"Noć muzike" ugostiće Simfonijski orkestar RTS-a, Hor RTS-a i Hor Kolibri i pružiti priliku posetiocima da besplatno od 20.30 uživaju u koncertu pod zvezdanim nebom.

Predstavnik organizatora Milan Tavčar izrazio je zadovoljstvo što druga "Noć Muzike" pokazuje da manifestacija ima potencijal da preraste u tradiciju i da očekuje više od 15.000 posetilaca.

Ulaz na koncert je besplatan, a prošle godine, kada je nastupala Dečja filharmonija, "Noć muzike" privukla je više od 15.000 posetilaca. Prema proceni policije, oko 4.500 građana je ostalo bez mesta na koncertu.

Prema rečima član Gradskog veća Dragomira Petronijevića, u toku su pregovori da se na više lokacija u gradu postave video bimovi.


Izvor: beta.rs

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget