Skype sada ima prevodioca! Da li ga koristite?

Skype je napravio nešto što je svima potrebno, pre ili kasnije! Skype prevodilac koji u realnom vremenu prevodi razgovor.

Skype je napravio nešto što je svima potrebno, pre ili kasnije! Skype prevodilac koji u realnom vremenu prevodi razgovor.Bilo je pitanje vremena kada će se prevodilac pojaviti u Skype aplikaciji. Iskreno, nismo iznenađeni mnogo jer znamo da je Microsoft gigant i da neće dozvoliti da kaska za ostalima. Ali opet ne možemo ostati ravnodušni prema ovakvom dostignuću.

Razmislite samo koliko će ovo pomoći multinacionalnim porodicama. Ne nije to šala! Danas imamo brakove u kojima su recimo supružnici Srbin i Tajvanka. Oni će se nekako između sebe sporazumeti, ipak je to neka „hemija“, ali šta sa njihovim roditeljima i ostalom familijom? E od skorije i oni mogu imati tu „hemiju“ pomoću Skype prevodioca! A zamislite samo kako će konferencijski tj. poslovni razgovori izgledati? Od ove nedelje korisnici Skype-a mogu da testiraju opcije prevodioca, koji će simulativno prevoditi dok pričate sa nekim ko ne zna vaš jezik.

Microsoft je kupio Skype i od tada je pod njegovim okrivljem. Možda je ovo projekat koji će grupu zaduženu za Skype izdići i pomoći joj da postane ključni igrač na polju komunikacija.

Kao svi počeci i ovaj je imao poteškoća pa je Skype prevodilac u maju mesecu pokazao
da je program imao malih problema sa komplikovanim rečenicama, ali jednostavne fraze i proste rečenice je bez problema prevodio. Ono na šta su programeri iz Microsoft-a ponosni je to što je njihov „prevodilac vredan“. Tačnije, on svoje znanje određenih jezika vremenom proširuje i uči se da razume i prevodi sleng. Oni poručuju da budemo strpljivi i da će prevodilac svakim razgovorom preciznije obavljati svoj posao.

Preuzmite aplikaciju tj program:  Skype Translator
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget