Nacrt zakona o prosvetnoj inspekciji: preventivna uloga

Prva tribina u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o prosvetnoj inspekciji održana je danas u Osnovnoj školi ”Svetozar Marković Toza” u Novom Sadu.

Prva tribina u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o prosvetnoj inspekciji održana je danas u Osnovnoj školi ”Svetozar Marković Toza” u Novom Sadu.


Novine koje donosi nacrt prezentovao je pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Bogoljub Lazarević.

Otvarajući javnu raspravu Lazarević je rekao da će se novim zakonom obezbediti veća samostalnost u radu prosvetnih inspektora, bolja popunjenost radnih mesta i ravnomernije opterećenje prosvetnih inspektora.

Zbog neujednačenosti postupanja i neravnomernu raspoređenost inspektora i činjenice da mnoge opštine nisu imenovale prosvetnog inspektora predviđeno je da posao prosvetne inspekcije obavlja samo republički inspektor u Prosvetnom inspektoratu, organu u sastavu Ministarstva.

Nacrtom zakona propisano je da na teritoriji AP Vojvodina, inspekcijski nadzor nad radom ustanova obrazovanja i vaspitanja povereni posao obavlja prosvetna inspekcija opština i gradova na teritoriji pokrajine, kao i prosvetna inspekcija nadležnog pokrajinskog sekretarijata.

„Norme nacrta zakona usmerene su prvenstveno ka preventivnom delovanju prosvetne inspekcije”, naglasio je Lazarević.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o inspekcijskom nadzoru završava se 8.juna.


Izjava: http://www.mpn.gov.rs


Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget