POLEMIKA: Ukidanje roda u školama

Sa Zapada se preuzimaju najgori i najnakaradniji programi i nastoje se primeniti u Srbiji. Iako su rezultati u našem obrazovanju sve porazniji, urušavanju nema kraja.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kroz Priručnik za rad sa mladima koji je poslat svim školama poručuje da je svaka osoba "muškarac i žena na svoj način"


SRPSKE vlade već dugo se odnose prema narodu kao prema pokusnom kuniću. Sada se pod maskom zaštite od seksualnog nasilja, uz ničim potkrepljene tvrdnje Ministarstva prosvete, kako "u svakom školskom odeljenju u Srbiji postoji četvoro dece koja su preživela određeni vid seksualnog nasilja" uvodi obavezno promovisanje homoseksualizma, lezbijstva, biseksualizma i svih drugih vidova "seksualnog opredeljenja" zasnovanih na uzajamno dobrovoljnom odnosu dva ljudska bića.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kroz Priručnik za rad sa mladima koji je poslat svim školama poručuje da je svaka osoba "muškarac i žena na svoj način". Možda on to i jeste, ali to ne znači da su i svi ostali. Ova tvrdnja izneta je na str. 218 Priručnika: "Pravo da slobodno i samostalno izrazite seksualnu orijentaciju. Svaka osoba je muškarac ili žena na svoj način."

Kakve veze ima propovedanje homoseksualizma, ukidanja roda i drugog sa zaštitom od seksualnog nasilja? Na strani 158 se navodi više tzv. seksualnih prava: pravo na seksualnu slobodu, pravo na seksualnu autonomiju, seksualni integritet i sigurnost seksualnog tela, pravo na seksualnu privatnost, pravo na seksualno zadovoljstvo, pravo na seksualno izražavanje, pravo na seksualno udruživanje, pravo na slobodne i reproduktivne izbore.

Tako se, na primer, na strani 153, Priručnika za rad sa mladima tvrdi da su "seksualnost i seksualni identitet nestalne i dinamične kategorije i da bi trebalo neprestano da preispitujemo svoje pretpostavke. Prihvatanje različitosti i otvorenost po pitanju ljudske seksualnosti osnovni su zahtevi za nekoga ko radi sa mladima".

Dakle nastavno i vaspitno osoblje treba stalno da preispituje svoju seksualnost i isto preporučuje deci. Ima li to veze sa seksualnim nasiljem? Naravno da nema, ali ima i te kako veze sa primenom nemačkog i britanskog zahteva promene svesti srpskog naroda!

Sa Zapada se preuzimaju najgori i najnakaradniji programi i nastoje se primeniti u Srbiji. Iako su rezultati u našem obrazovanju sve porazniji, urušavanju nema kraja.

Posle "školigrice", izbacivanja kazne iz vrtića, a u najvećoj meri i iz školstva, uvođenja takozvane afirmativne akcije upisivanja Roma na fakultete bez potrebnog uspeha u školovanju i na prijemnom ispitu, uz nastavak slične prakse prilikom polaganja ispita, sada se Ministarstvo prosvete sprema da promoviše nestanak dečaka i devojčica - tj. teoriju roda, prema kojoj su dečaci i devojčice, sutra muškarci i žene, samo društvene izmišljotine.

Svim školama u Srbiji kao i predškolskim ustanovama poslata su obavezujuća uputstva uključivanja ove nakaradne propagande u aktivnosti u vrtiću, kao i u školsku nastavu u predmete srpskog (maternjeg) jezika, sveta oko nas, prirode i društva, građanskog vaspitanja, biologije, sociologije, muzičkog, psihologije, Ustava i prava građana.

Ovaj program dolazi kao deo projekta Unicefa "Škola bez nasilja", koji je počeo davne 2005. i 2006, a koji od 2012. sprovodi "Jedinica za prevenciju nasilja". Promoviše se seksualna različitost, samozadovoljavanje (dodirivanje sopstvenog tela od najmlađih dana)... Rezultati borbe protiv nasilja nažalost poznati su većini roditelja školske dece i gotovo svim nastavnicima. Uprave škola trude se da svim sredstvima zataškaju najgrublje nasilje koje je poprimilo razmere epidemije i zaštite upravo nasilnike, ne bi li imali što bolju ocenu Ministarstva. Osim toga, društvo je sve bahatije i siromašnije, raste i broj samoubistava.

Tu će se pod izgovorom borbe protiv seksualnog nasilja promovisati kako oni rođeni sa muškim polnim organima treba da nose haljine i suknje i da mogu da biraju da li da se zaljube u dečaka, u devojčicu ili ko zna, možda u nešto što je putu da izmeni pol, da devojčica treba da izabere između dve devojčice onu koja joj se više sviđa...

Ove boleštine je usvojilo Ministarstvo Vlade Republike Srbije. U zemlji depresije (RTS objavio da u Srbiji oko 420.000 pati od depresije), epidemije raka, epidemije odlaska iz zemlje-emigracije i demografskog sunovrata, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja razmišlja o promeni roda, nastavljajući godinama preuzetu obavezu promene svesti srpskog naroda, čime čini još jedan korak ka potpunom krahu i kraju Srbije.Slobodan Janković, Institut za međunarodnu politiku i privredu

Izvor: http://www.novosti.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget