Aleksa Stefanović proglašen za najboljeg fizičara Srbije!

Učenik drugog razreda pirotske Gimnazije Aleksa Stefanović osvojio je prvu nagradu na državnom takmičenju u fizici i postao prvak Srbije u fizici.

Učenik drugog razreda pirotske Gimnazije Aleksa Stefanović osvojio je prvu nagradu na državnom takmičenju u fizici i postao prvak Srbije u fizici.


Nedavno je bio i vicešampion Srbije i u matematici. Na ovom drzavnom takmičenju u fizici učenik prvog razreda Vladan Vasić je osvojio drugu, učenik drugog razreda Lazar Lukić treću a maturant Dušan Ilić je dobio pohvalu. Mentori ovih učenika su profesorke Mirjana Elenkov i Nina Jovanović. Na takmičenju je učestvovalo osam gimnazijalaca..

- Ovo je do sada moj najveći uspeh. Konkurencija u Kladovu je bila izuzetno jaka. Nadmetao se 41. učenik. Zadaci su bili atipični jer smo imali dva zadatka sa temom iz biologije. Bilo je veoma teško snaći se u u tim zadacima. Za takmičenje se posebno i dosta spremamo. Pored fizike i matemartike, interesuje me informatika a u četvrtom razredu me čeka italijanski jezik.

Posle takmičenja iz fizike očekuje me Matematički turnir u Beogradu krajem maja gde ću braniti boje moje škole. Ovo je jedan od najvećih uspeha Gimnazije u poslednjih nekoliko godina- kaže Aleksa, dodajući da je to njegova ali i nagrada školi.

Njegov mentor profesorka Mirjana Elenkov kaže da se za takmičenje posebno spremaju.

- Aleksa je učenik koji ima hrabrost i spremnost da se uhvati u koštac sa ovim izazovima. On je poseban učenik- kaže Elenkov.


Foto: Zoran Panić
Izvor: alo,rs


Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget