Nema produžetka raspusta, u sredu se kreće u školu - Ministarstvo: Ne pitajte odmah decu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na osnovu podataka koje su prikupile školske uprave, a imajući u vidu da je veoma teško nadoknaditi propuštene časove, donelo je odluku da nastava u osnovnim i srednjim školama počne u sredu, 11. januara 2017. godine. Prema raspoloživim informacijama broj obolele dece je u stagniranju ili opadanju, s tim što je u Beogradu i drugim većim centrima značajan pad broja obolelih. Lokalne samouprave u kojima je proglašena vanredna situacija doneće odluku o tome da li ima uslova da se nastavi školska godina i o toj odluci obavestiti Ministarstvo. Kod načina nadoknade časova važno je da se poštuje školski kalendar, kao i da plan nadoknade odobri Ministarstvo. Apelujemo na prosvetne radnike da imaju razumevanja i omoguće nadoknadu propuštenog gradiva deci koja su duže odsustvovala ili će odsustvovati, da ih odmah ne propituju i testiraju.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na osnovu podataka koje su prikupile školske uprave, a imajući u vidu da je veoma teško nadoknaditi propuštene časove,  donelo je odluku da nastava u osnovnim i srednjim školama počne u sredu, 11. januara 2017. godine. 


Prema raspoloživim informacijama broj obolele dece je u stagniranju ili opadanju, s tim što je u Beogradu i drugim većim centrima  značajan pad broja obolelih. Lokalne samouprave u kojima je proglašena vanredna situacija doneće odluku o tome da li ima uslova da se nastavi školska godina i o toj odluci obavestiti Ministarstvo. 

Kod načina nadoknade časova važno je da se poštuje školski kalendar, kao i da plan nadoknade odobri Ministarstvo. Apelujemo na prosvetne radnike da imaju razumevanja i omoguće nadoknadu propuštenog gradiva deci koja su duže odsustvovala ili će odsustvovati, da ih odmah ne propituju i testiraju.


Izvor: http://www.mpn.gov.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget