Evropa okovana ledom

Dok se istočna Evropa i danas bori sa obilnim snežnim padavinama i niskim temperaturama, vlasti evakuišu zaglavljeno stanovništvo, a najugroženiji su beskućnici i migranti.

EVROPA OKOVANA LEDOM Zima odnela najmanje 66 života, najugroženiji su beskućnici i migranti ...


Dok se istočna Evropa i danas bori sa obilnim snežnim padavinama i niskim temperaturama, vlasti evakuišu zaglavljeno stanovništvo, a najugroženiji su beskućnici i migranti.


Nevreme je mnoge ostavilo bez struje, a mnoge je primoralo i da odlože putovanja, prenosi AP.

Najnoviji hladni talas do sada je odneo najmanje 66 života, a u nekim delovima su zabeležene najniže temperature posle više decenija.

U Poljskoj, koja je najpogodjenija, danas su prijavljena još dva smrtna slučaja, dok se snežno nevreme širi na mnoge zemlje u regionu. 


Istovremeno, grčka mornarica poslala je brod na ostrvo Lezbos kako bi obezbedila sklonište za oko 500 izbeglica i migranata, pošto je lekarsko udruženje na tom ostrvu saopštilo da su uslovi u glavnom tamošnjem kampu "nehumani" pri čemu su migranti u šatorima izloženi izuzetno niskim temperaturama.


Delove severne i istočne Bugarske paralisali su snežni smetovi koji su blokirali puteve i ostavili 117 gradova i sela bez struje, a glavni autoput koji povezuje Sofiju sa crnomorskom lukom Burgas je zatvoren.

Bugarski vojnici teškim mašinama raščišćavaju glavne puteve, spasavaju zaglavljene ljude i snabdevaju udaljena sela hranom i vodom.


Sneg je blokirao puteve ka mnogim naseljima i u južnoj Albaniji, gde je dosad od zime preminulo pet osoba, većinom beskućnika, a vojni helikopteri i služba za vanredne situacije dostavljaju pomoć stanovnicima zabačenih planinskih oblasti, gde vojna i civilna vozila pomažu u raščišćavanju puteva po najnižim temperaturama od 1985.

Na udaru ledenog talasa je i Rumunija, gde je zbog mećave zatvoreno više od 130 puteva, a mnogi polasci vozova su otkazani ili znatno kasne.


Izvor: http://www.blic.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget