Danas je NAJHLADNIJI DAN u novijoj istoriji Srbije

JP “Skijališta Srbije” trenutno rade na osposobljavanju ostalog dela skijališta koji ne radi kao posledica kombinacije jakog vetra (12-17 m/s) i izuzetne hladnoće (-25C). Prilazi ka Kopaoniku su prohodni iz svih pravaca ali je saobraćaj otežan i obavezna je upotreba zimske opreme. Sneg koji je padao tokom prethodnih dana i noći dostigao je visinu od 56 santimetara.

Danas je najhladniji dan u novijoj istoriji Srbije, a najniža izmerena temperatura je u Sjenici čak -27 stepena, rekao je za “Blic” meteorolog Nedeljko Todorović. Na Pešteru je danas izmereno čak -33 stepena! 


- Jutros je bilo veoma hladno i na planinama i u nižim predelima. Ova ledena epizoda počeće da popušta u sredu. Najvažnije je da neće duvati vetar jer se neće stvarati veliki snežni nanosi - objašnjava meteorolog. 

Koliko je u Srbiji hledno vidi se i na satelitskom snimku NASA. Naša zemlja našla se usred belog pojasa koji je ovih dana doveo do totalnog zimskog kolapsa u Evropi. Obilne snežne padavine i dvocifrena temperatura ispod nule doveli su do smrtnih slučajeva i poremetili saobraćaj širom Evrope. 

Na Kopaoniku je danas, sa minus 25, najhladniji dan od 1961. godine, od kada se na toj planini vrše merenja. 

Portal “Infokop” ukazuje da su danas u funkciji žičare Sunčana dolina, Malo jezero, Krst, Karaman greben, Mali karaman, Marine vode, Karaman, Jaram, Gobelja relej, Kneževske bare, Gvozdac, Mašinac, Vučak 1 i 2, bob na šinama i pokretna traka u ski vrtiću. 

JP “Skijališta Srbije” trenutno rade na osposobljavanju ostalog dela skijališta koji ne radi kao posledica kombinacije jakog vetra (12-17 m/s) i izuzetne hladnoće (-25C).

Prilazi ka Kopaoniku su prohodni iz svih pravaca ali je saobraćaj otežan i obavezna je upotreba zimske opreme.

Sneg koji je padao tokom prethodnih dana i noći dostigao je visinu od 56 santimetara.


Izvor: http://www.blic.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget