Zloupotrebe telefonske aplikacije BUZZ

Povodom saznanja da je Buzz telefonska aplikacija, namenjena socijalnom umrežavanju učenika, zloupotrebljena u velikom broju škola u Srbiji, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal obaveštavaju javnost da ne postoji mogućnost zabrane primene ove aplikacije. S obzirom da je cilj aplikacije komunikacija ne postoji ni osnov za zabranu. Međutim, analizom informacija koji se distribuiraju na ovoj mreži, uočeno je da neki od sadržaja mogu da se svrstaju pod dela ugrožavanja sigurnosti, rasne i druge diskriminacije, širenja superiornosti, podsticanja mržnje, izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, klevete, ugrožavanja sigurnosti, koja na osnovu lične tužbe mogu biti predmet krivičnog gonjenja. Ovim putem podsećamo učenike i roditelje da ne gube iz vida moguće posledice neprimerene komunikacije, kako na ovoj, tako i na drugim društvenim mrežama.

Povodom saznanja da je Buzz telefonska aplikacija, namenjena socijalnom umrežavanju učenika, zloupotrebljena u velikom broju škola u Srbiji,  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal obaveštavaju javnost da ne postoji mogućnost zabrane primene ove aplikacije. S obzirom da je cilj aplikacije komunikacija ne postoji ni osnov za zabranu.


Međutim, analizom informacija   koji se distribuiraju na ovoj mreži, uočeno je da neki od sadržaja mogu da se svrstaju pod dela ugrožavanja sigurnosti, rasne i druge diskriminacije, širenja superiornosti, podsticanja mržnje, izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, klevete, ugrožavanja sigurnosti, koja na osnovu lične tužbe mogu biti predmet krivičnog gonjenja.

Ovim putem podsećamo  učenike  i  roditelje da  ne gube iz vida moguće posledice neprimerene komunikacije, kako na ovoj, tako i na drugim društvenim mrežama.


Izvor: http://www.mpn.gov.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget