Škola glume

Naša poznata pozorišna, filmska glumica i reditelj Sandra Rodić Janković u Beogradu, već 22 godine, sa uspehom vodi Studio glume. Sandra polaznike svog studija uvodi u svet umetnosti i priprema ih za upis na Fakultet dramskih umetnosti. Zajedno sa svojim saradnicima i kolegama učenike vodi u svet glumačke mašte.

Naša poznata pozorišna, filmska glumica i reditelj Sandra Rodić Janković u Beogradu, već 23 godine, sa uspehom vodi Studio glume. Sandra polaznike svog studija uvodi u svet umetnosti i priprema ih za upis na Fakultet dramskih umetnosti. Zajedno sa svojim saradnicima i kolegama učenike vodi u svet glumačke mašte.   


Članovi se na kreativan način upoznaju sa svetom glume, režije, dramaturgije, kostimografije i scenografije. Časovima su obuhvaćena tri obavezna predmeta: gluma, dikcija, scenski pokret i ples.

Gluma: Sandra Rodić Janković (dipl.glumica i reditelj)
Dikcija: Ivana Adžić (dipl. glumica)
Scenski pokret i scenski ples: Vesna Dubak Lukić (dipl. balerina i koreograf)  


Naši sada već poznati glumci bili su đaci ove škole. Među njima su:
Aleksandar Radoičić, Ivan Mihailović, Katarina Dimitrijević, Ivana Adžić, Branko Janković, Danijel Kovačević, Bogdan Bogdanović, Strahinja Blažić, Marko Grabež, Mia Radovanović, Milica Živanović, Marija Stokić, Ivana Stančev, Sanja Rajačić, Nikola Malbaša, Anja Mit, Neven Bujić, Marta Milosavljević... 

Časovi se odvijaju vikendom u Centru za kulturnu dekontaminaciju CKZD Beograd. Mogu se upisati učenici od 8 do18 godina. Prva dva časa su besplatna. Polaznici imaju priliku da učestvuju na regionalnim takmičenjima.Tekst: Violeta Tamindžić
Fotografije: Škola glume
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget