Podrška Evropske unije reformi obrazovanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa ambasadorom Majklom Davenportom, šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji o dosadašnjoj saradnji i budućim aktivnostima . Ministar Šarčević je upoznao ambasadora Davenporta o predstojećim prioritetima i planovima u vezi sa reformom obrazovanja u Republici Srbiji, kao i o aktivnostima na polju naučnih istraživanja. On je ukazao na važnost zajedničkih projekata u prosveti i nauci koje finansira Evropska unija. „ Vrlo brzo imaćemo novi Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja obrazovanja, što znači da ćemo samo ubrzati reforme“, naveo je Šarčević Ambasador Davenport je pozdravio nameru ministra da se uradi novi Akcioni plan i istakao da će EU nastaviti da podržava reforme u obrazovanju na svim nivoima. On je najavio i da će po prvi put EU dodeliti sektorsku budžetsku podršku za reforme u obrazovanju u skladu sa strateškim opredeljenjima Ministarstva. „To je novi stepen u našoj saradnji“ , rekao je Davenport, dodajući da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom u oblasti obrazovanja i nauke. Na sastanku je predloženo da se oformi odbor zainteresovanih strana koji bi koordinirao aktivnostima koje će se finansirati iz sektorske budžetske podrške.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa ambasadorom Majklom Davenportom, šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji o dosadašnjoj saradnji i budućim aktivnostima .


Ministar Šarčević je  upoznao ambasadora Davenporta o predstojećim  prioritetima i planovima u vezi sa reformom obrazovanja u Republici Srbiji,  kao i o aktivnostima na  polju naučnih istraživanja. On je ukazao na važnost zajedničkih projekata u prosveti i nauci koje finansira Evropska unija.

„ Vrlo brzo imaćemo novi Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja obrazovanja, što znači da ćemo samo ubrzati reforme“, naveo je Šarčević

Ambasador Davenport je pozdravio nameru ministra da se uradi novi Akcioni plan  i istakao da će EU nastaviti da podržava reforme u obrazovanju na svim nivoima.

On je najavio i da će po prvi put EU dodeliti sektorsku budžetsku podršku za reforme u obrazovanju u skladu sa strateškim opredeljenjima Ministarstva.

„To je novi stepen u našoj saradnji“ , rekao je Davenport, dodajući da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom u oblasti obrazovanja i nauke.

Na sastanku je predloženo da se oformi odbor zainteresovanih strana koji bi koordinirao aktivnostima koje će se finansirati  iz sektorske budžetske podrške.  Izvor: http://www.mpn.gov.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget