Ministarstvo izdvojilo 100 miliona dinara za nabavku lektira i knjiga za školske biblioteke

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pristupilo je realizaciji nabavke školske lektire za školske biblioteke za sve osnovne škole. U tu svrhu Ministarstvo je opredelilo iz budžeta 100 miliona dinara. Iznos koji će dobiti škola zavisi od broja učenika i stepena razvijenosti lokalne samouprave u kojoj se nalazi. Poored školske lektire škola može da odabere i sve ono što smatraju da im je potrebno za kvalitetniji obrazovno – vaspitni proces imajući u vidu naslove koji im nedostaju u školskoj biblioteci. Poslednjih dana Ministarstvu se javljaju predstavnici pojedinih škola sa pritužbom da se na njih vrši pritisak da školske lektire za školske biblioteke nabave isključivo od određenih agencija. Tim povodom Ministarstvo je uputilo dopis svim direktorima u kojem je jasno istaknuto da Ministarstvo ne stoji iza Agencije Prima iz Gornjeg Milanovca, kao ni iza nijedne druge agencije, odnosno izdavačke kuće. Škola vrše odabir knjiga, lektira, enciklopedija i serijskih publikacija, koji su namenjeni pre svega učenicima, a koji doprinose unapređivanju kvaliteta nastave svih nastavnih predmeta u skladu sa propisanim nastavnim planom i programom, poštujući princip racionalnosti i ekonomičnosti. Ministarstvo podseća direktore na dopis broj: 650-02-01094/1/2016-07 godine, od 16.11.2016. godine, u kojem je ukazano da se prilikom izbora knjiga i lektira, a zbog očuvanja bibliotečkog fonda, ima u vidu kvalitet samih naslova i autora, kao i dobra tehnička opremljenost knjige (povez, tvrdo koričenje,…), s obzirom da su navedene knjige su predviđene za višegodišnju upotrebu od strane učenika i dobra tehnička opremljenost knjige, s obzirom da su predviđene za višegodišnju upotrebu od strane učenika.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pristupilo je realizaciji nabavke školske lektire za školske biblioteke za sve osnovne škole. U tu svrhu Ministarstvo je opredelilo iz budžeta 100 miliona dinara. Iznos koji će dobiti škola zavisi od broja učenika i stepena razvijenosti lokalne samouprave u kojoj se nalazi. Poored školske lektire škola može da odabere i sve ono što smatraju da im je potrebno za kvalitetniji obrazovno – vaspitni proces imajući u vidu  naslove koji im nedostaju u školskoj biblioteci.


Poslednjih dana Ministarstvu se javljaju predstavnici pojedinih škola sa pritužbom da se na njih vrši pritisak da školske lektire za školske biblioteke nabave isključivo od određenih agencija. Tim povodom Ministarstvo je uputilo dopis svim direktorima u kojem je jasno istaknuto da Ministarstvo ne stoji iza Agencije Prima iz Gornjeg Milanovca, kao ni iza nijedne druge agencije, odnosno izdavačke kuće. Škola vrše odabir knjiga, lektira, enciklopedija i serijskih publikacija, koji su namenjeni pre svega učenicima, a koji doprinose unapređivanju kvaliteta nastave svih nastavnih predmeta u skladu sa propisanim nastavnim planom i programom, poštujući princip racionalnosti i ekonomičnosti.

Ministarstvo podseća direktore na dopis broj: 650-02-01094/1/2016-07 godine, od 16.11.2016. godine, u kojem je ukazano da se prilikom izbora knjiga i lektira, a zbog očuvanja bibliotečkog fonda, ima u vidu kvalitet samih naslova i autora, kao i dobra tehnička opremljenost knjige (povez, tvrdo koričenje,…), s obzirom da su navedene knjige su predviđene za višegodišnju upotrebu od strane učenika i dobra tehnička opremljenost knjige, s obzirom da su predviđene za višegodišnju upotrebu od strane učenika.Izvor: http://www.mpn.gov.rs

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget