Evropljani se više od terorizma boje - nezaposlenosti

Čak 56 odsto ispitanika u Evropskoj uniji smatra da će život današnje dece u Uniji biti teži nego život njihove generacije. Šezdeset odsto ih se slaže da EU kao projekat nudi povoljnu buduću perspektivu za njih. Evropska komisija objavila je standardno jesenje istraživanje Eurobarometra 2016, o različitim stavovima građana 28 zemalja EU, s posebnim istraživanjem Eurobarometra "Budućnost Evrope". Da je Evropska unija mesto stabilnosti u problematičnom i uzburkanom svetu, slaže se dve trećine ispitanika. Kao najveću prednost Evrope u jesenjem ispitivanju Eurobarometra, ispitanici navode njenu ekonomsku, industrijsku i trgovinsku snagu, te poštovanje demokratije, ljudskih prava. Dvadeset i četiri odsto ispitanika smatra da su to dobri odnosi između zemalja članica EU, te životni standard građana EU (22 odsto). Nezaposlenost ispitanici vide kao glavni izazov, tj. problem za EU (njih 45 odsto). Više od jedne trećine (36 odsto) ocenjuju da su glavni izazovi socijalne nejednakosti i migracije, dok 31 odsto kaže da su to terorizam i bezbednosna pitanja. Proletos su imigracija i terorizam za građane EU predstavljali još nešto veći problem nego u oktobru, kada je sprovedeno istraživanje. Skoro šest od 10 ispitanika (57 odsto) smatra da su najbitnije vrednosti koje EU ima mir i sloboda mišljenja, 55 odsto njih smatra da su to socijalna jednakost i solidarnost, a 52 odsto – tolerancija i otvorenost prema drugima.

Čak 56 odsto ispitanika u Evropskoj uniji smatra da će život današnje dece u Uniji biti teži nego život njihove generacije. Šezdeset odsto ih se slaže da EU kao projekat nudi povoljnu buduću perspektivu za njih.


Evropska komisija objavila je standardno jesenje istraživanje Eurobarometra 2016, o različitim stavovima građana 28 zemalja EU, s posebnim istraživanjem Eurobarometra "Budućnost Evrope". Da je Evropska unija mesto stabilnosti u problematičnom i uzburkanom svetu, slaže se dve trećine ispitanika.

Kao najveću prednost Evrope u jesenjem ispitivanju Eurobarometra, ispitanici navode njenu ekonomsku, industrijsku i trgovinsku snagu, te poštovanje demokratije, ljudskih prava. Dvadeset i četiri odsto ispitanika smatra da su to dobri odnosi između zemalja članica EU, te životni standard građana EU (22 odsto).

Nezaposlenost ispitanici vide kao glavni izazov, tj. problem za EU (njih 45 odsto). Više od jedne trećine (36 odsto) ocenjuju da su glavni izazovi socijalne nejednakosti i migracije, dok 31 odsto kaže da su to terorizam i bezbednosna pitanja. Proletos su imigracija i terorizam za građane EU predstavljali još nešto veći problem nego u oktobru, kada je sprovedeno istraživanje.

Skoro šest od 10 ispitanika (57 odsto) smatra da su najbitnije vrednosti koje EU ima mir i sloboda mišljenja, 55 odsto njih smatra da su to socijalna jednakost i solidarnost, a 52 odsto – tolerancija i otvorenost prema drugima.


Izvor: http://rs.n1info.com
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget