Upoznajte Tamaru Tamindžić

Pored velike ljubavi prema informatici, ekologiji i biologiji Tamara najviše uspeha za sada ima u književnosti.  Tamara Tamindžić rođena je 1998. godine u Beogradu. 

Učenica je Pete beogradske gimnazije prirodno-matematičkog smera.


Ljubav prema književnosti pokazuje još u Osnovnoj školi "Bora Stanković" gde je osvajala mnoge nagrade na raznim  takmičenjima iz srpskog jezika. 

Tamara je osvajala i nagrade iz biologije, veronauke i stonog tenisa.

2011. godine na radio stanici "Slovoljubve 107,3 mz" realizovala je emisiju za najmlađe u okviru veronauke "Veronautika"

Tamarina pesma ,,Moji nemiri“ ušla je u knjigu "Sto mladih talenata" grada Beograda 2013.godine. Zahvaljujući sjajnim profesorima nastavlja da piše i razvija ljubav prema književnosti i dalje. Nada se da će jednog dana objaviti i svoju knjigu.
Iz Tamarine zbirke neobjavljenih radova "Beleške sa puta"  ...


Moje putovanje u Klagenfurt


,, Još samo pet minuta“, rekla sam spremajući se užurbano i proveravajući da li sam sve spakovala. Istrčavajući iz kuće, zastala sam pred ogledalom da još jednom namestim frizuru i... sad je dobro, spremna sam, mogu da krenem. Stižem ispred kola mojih prijatelja i krećemo na put. Naša destinacija je Klagenfurt, Austrija.

Vozeći se prvo kroz Hrvatsku, pa kroz Sloveniju, posmatrala sam zamišljeno kroz prozor i divila se čarima prirode. Na mene je najveći utisak ostavio predeo planina Karavanki, koji se nalazi odmah posle prelaska granice Slovenije u Austriju. Te velike planine, ispresecane oštrim krivinama, kojim se lagano spuštamo pa uzdižemo dok ne dođemo do najviše tačke puta, a tu se srećemo s oblacima. Osećaj je neopisiv, kao i sama zamisao da prolazimo kroz nešto tako uzvišeno što ukrašava nebo. Stoga smo se setili i čuvenog stiha: ,,Ti živiš u oblacima mala“, koji nas je dobro nasmejao.

Ubrzo posle nekoliko kilometara, stali smo da se osvežimo i i odmorimo. Uzeli smo kafu, taj topli, neodoljivi napitak, koji nas je razbudio, jer smo i dalje bili pod utiskom da je to samo san i da je tako nešto nemoguće... 


Na putu do naše destinacije zaustavili smo se na jezeru Worthersee. Worthersee  ili Vrbovsko jezero je najtoplije i najveće Alpsko jezero. Dolazeći do njega, pogled mi zaustavlja plaža,uređena sitnim šljunkom, kamenčićima i školjkicama, koja kao da čeka da stopalo nagazi na nju. Ali suncobrani su zatvoreni, jesen je i previše je hladno da bi se ljudi kupali, ali to ne znači da plaža gubi taj svoj veličanstven oblik.

Šetajući se, zastajemo da slikamo zalazak sunca, čije su boje jarke, crvenkasto-narandžaste s obrisima žute, čiji se odraz kristalno jasno oslikava u plavo-zelenoj vodi. Taj kontrast razbija svetloplava boja neba s ponekim oblačkom.
Stigli smo na našu destinaciju ..... Umorna od puta i prepuna utisaka zaspala sam sa osmehom na licu ....Autor: EVROPA NA DLANU
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget