Anja Cervar Buđenje u 5, trening od 6, škola u 8

Nadarena plivačica odrasla u sportskoj porodici, sad ređa petice u dnevniku i obara rekorde u bazenu. Sa 16 godina će biti najmlađi takmičar Srbije na OI u Riju

Nadarena plivačica odrasla u sportskoj porodici, sad ređa petice u dnevniku i obara rekorde u bazenu. Sa 16 godina će biti najmlađi takmičar Srbije na OI u Riju 


ONA može sve. I da ređa petice u školskom dnevniku pančevačke gimnazije, i da obara rekorde u bazenu. Nije joj teško da ustane u pet ujutro, da trenira od šest do osam, pa da ode u školu. Anja Crevar, koja će 24. maja oduvati 16 svećica, najmlađi je član olimpijskog tima Srbije u Riju. 

- To me samo dodatno motiviše da učinim sve da se kvalifikujem i za Igre u Tokiju 2020. - kaže Crevarova.

Anja je iz sportske porodice. Majka Ljiljana je igrala rukomet u pančevačkom Dinamu, otac Dejan je amaterski trčao za fudbalskom loptom, dok je starija sestra Aleksandra prošle godine digla ruke od plivanja.

- Zbog sestre sam i krenula da plivam. Ona me je motivisala, na treninzima smo zajedno napredovale - priča Anja.

Tinejdžerka iz Pančeva je zaljubljena u plivanje, a kao i njena porodica, ne pravi velike planove, želi da sve ide svojim tokom.

- Uporna sam, radna, tvrdoglava - opisuje sebe Anja Crevar.

Mada je veoma uspešna u bazenu, redovan je đak drugog razreda gimnazije.

- Profesori me razumeju, izlaze mi u susret i zahvalna sam. Mada puno izostajem sa nastave, uspevam da postignem sve, odličan sam đak - ponosna je Anja.

Maj je bitan za svakog đaka i zbog toga neće učestvovati na seniorskom EP od 16. do 22. maja u britanskoj prestonici.

- U Londonu neću plivati zbog školskih obaveza i zato što imam gust raspored - objašnjava Crevarova.

Presrećna je zbog Igara u Riju, ali i svesna da je njena prava šansa juniorsko EP od 6. do 10. jula u mađarskom Hodmezovašarhelju.

- Moja želja je da se jednog dana radujem olimpijskoj medalji. Ali ove godine cilj je da popravim vreme u Riju i da osvojim trofej na juniorskom EP - ističe Anja.
Crevarova je kartu za Rio izvadila 24. avgusta prošle godine na juniorskom SP u Singapuru, gde je ostvarila A normu na 400 m mešovito (4.34,36). Ta disciplina govori da je kompletan plivač.

- To jeste jedna od najkompleksnijih disciplina. Srećom, meni podjednako dobro ide svaki stil. Iskreno, najdraži mi je delfin.

Kada se nešto voli, onda ni naporan radni dan ne pada teško.

- Kada ujutro idem u školu, trening je od šest do osam, a po podne imam "suvi", "mokri" trening pa istezanje. Volela bih samo da imam bolje uslove za rad, da ne moramo svake nedelje putujem za Beograd, gde imam četiri treninga.

Crevarova nema rituale pred takmičenje. Jedino je muzika opušta. Kada je slobodna, vreme provodi s drugarima. Voli da čita, omiljena knjiga je "De Vinčijev kod". Žao joj je što u zemlji nema pravu konkurenciju.

- Borim se sama sa sobom, nekako je lakše kada odem u inostranstvo, jer imam s kim da se nadmećem - optimista je Anja.


LIČNA KARTA

  • Ime i prezime: Anja Crevar
  • Datum i mesto rođenja: 24. maj 2000, Pančevo
  • Visina, težina: 163 cm, 49 kg
  • Klub: Dinamo Pančevo
  • Discipline: 400, 800 m kraul, 200 m leptir, 200, 400 m mešovito
  • Najveći uspesi: bronza na Evropskim igrama 2015. u Bakuu, peto mesto na juniorskom SP 2015. u Singapuru uz A olimpijsku normu na 400 m mešoviti – 4.43,36. 


OTAC DEJAN: VOLI TO ŠTO RADI

OTAC Dejan Crevar i te kako je ponosan na svoju ćerku. Priznaje i da je njen dnevni ritam veoma naporan: 

- Anja je savesna, ustaje rano, voli to što radi. Pratimo je što više možemo na takmičenjima, dajemo joj podršku. U početku je imala prekide, jer kada je počela, imala je možda pet godina. Ozbiljnije je počela godinu-dve kasnije - ističe Dejan Crevar. 


Izvor: http://www.novosti.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget