Od sledeće godine teže do besplatnog fakulteta?

Prema saznanjima beogradskog lista, budžetska sredstva će se deliti na veći broj studenata i njihovih školarina, za studente je planirano linearno finansiranje pa će neko plaćati deset, a neko 90% školarine. Priprema novog zakona prebačena je u ruke profesora, što im kasnije smanjuje mogućnost da budu nezadovoljni ovim dokumentom. Rad su prošle nedelje započele četiri radne grupe koje treba da sagledaju probleme predstojećeg zakona i predlože promene, a na kraju će pravnici, prema njihovim instrukcijama, da pišu zakon, kaže državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zorana Lužanin. Te radne grupe radiće na pitanjima finansiranja, kvaliteta i akreditacije, ljudskih resursa i i organizanizacije i upravljanja na univerzitetima, dodaju Večernje novosti.

Od sledećeg oktobra biće mnogo teže doći do besplatnih školovanja na fakultetima, a vraća se kategorija sufinansiranja, pišu “Večernje novosti“. 


Prema saznanjima beogradskog lista, budžetska sredstva će se deliti na veći broj studenata i njihovih školarina, za studente je planirano linearno finansiranje pa će neko plaćati deset, a neko 90% školarine.

Priprema novog zakona prebačena je u ruke profesora, što im kasnije smanjuje mogućnost da budu nezadovoljni ovim dokumentom.

Rad su prošle nedelje započele četiri radne grupe koje treba da sagledaju probleme predstojećeg zakona i predlože promene, a na kraju će pravnici, prema njihovim instrukcijama, da pišu zakon, kaže državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zorana Lužanin.

Te radne grupe radiće na pitanjima finansiranja, kvaliteta i akreditacije, ljudskih resursa i i organizanizacije i upravljanja na univerzitetima, dodaju Večernje novosti.Izvor: Novosti.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget