Srpski osnovci odlični i u Evropi!

Auto-moto savez Srbije (AMSS) dočekao je reprezentaciju učenika naših osnovnih škola koji su zauzeli 4.mesto na 30. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom 05. i 06.septembra u Beču u Austriji u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA) i Austrijske automobilske federacije (OAMTC). Premda nisu ponovili uspehe svojih prethodnika iz 2014. i 2015. godine pokazali su vrhunsko znanje i veštinu, kao pobednici našeg nacionalnog takmičenja ″Šta znaš o saobraćaju″, koje u Srbiji AMSS tradicionalno organizuje već 46 godina. U ovom specifičnom nadmetanju u znanju i veštinama, čiji je cilj da se edukuju i zaštite najmlađi učesnici u saobraćaju, Srbiju su predstavljali: Vuk Golubović, (OŠ ′′Dositej Obradović′′,Omoljica), Minja Milovanović, (OŠ ′′Sveti Sava″, Kraljevo), Aleksandra Pantović, (OŠ ″Dragojlo Dudić″, Beograd) i Aleksandar Hardi (OŠ ″Petefi Brigada″, Kula). Njih su i u Beču pratili članovi stručnog tima AMSS, ali i njihovi nastavnici Dejan Miladinović, Miodrag Tasić, Biljana Vučković i Lidija Bačić. Prvi u Austriji, sa osvojenim 631 poenom bili su učenici iz Rusije, drugo mesto pripalo je ekipi II iz Rusije koja je osvojila 628 poena, a našim osnovcima je sa osvojenih 620 za samo jedan poen izmakla bronzana medalja koju su osvojili takmičari iz Letonije. Naša deca su nastupala u veoma jakoj konkurenciji FIA klubova iz 21 evropske zemlje: Austrija, Nemačke, Francuske, Norveške, Češke, Finske, Švajcarske, Hrvatske, Crne Gore....itd. Predstavljajući Republiku Srbiju, oni su svojim znanjem u teorijskom delu takmičenja i veštinom na poligonu pokazali da su među najboljim a u Evropi i da se u Srbiji dosta ulaže u saobraćajno obrazovanje najmlađih. U ovogodišnjem nacionalnom ciklusu takmičenja o poznavanju saobraćaja učestvovalo je više od 200 hiljada srpskih osnovaca. Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, AMSS je sopstvenim resursima omogućio da takmičenje započeto pre 46 godina ne bude prekinuto. Zahvaljujući tome, svake sezone sve više škola i dece uključuje se u takmičenje ″Šta znaš o saobraćaju″. Dosadašnji predan rad organizatora u kontinuitetu donosi dobre plasmane i na međunarodnim nastupima: srebro 2012, zlato 2013, 2014. i ovogodišnje četvrto mesto. Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije uvrstilo je 2006. godine ″Šta znaš o saobraćaju″ u Kalendar školskih takmičenja. Sada je već 60% učenika iz cele Srbije obuhvaćeno testovima i nastupom na poligonu.

U Beču, na evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja AMSS ekipa iz Srbije zauzela je 4. mesto. 


Auto-moto savez Srbije (AMSS) dočekao je reprezentaciju učenika naših osnovnih škola koji su zauzeli 4.mesto na 30. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom 05. i 06.septembra u Beču u Austriji u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA) i Austrijske automobilske federacije (OAMTC).

Premda nisu ponovili uspehe svojih prethodnika iz 2014. i 2015. godine pokazali su vrhunsko znanje i veštinu, kao pobednici našeg nacionalnog takmičenja ″Šta znaš o saobraćaju″, koje u Srbiji AMSS tradicionalno organizuje već 46 godina.

U ovom specifičnom nadmetanju u znanju i veštinama, čiji je cilj da se edukuju i zaštite najmlađi učesnici u saobraćaju, Srbiju su predstavljali: Vuk Golubović, (OŠ ′′Dositej Obradović′′,Omoljica), Minja Milovanović, (OŠ ′′Sveti Sava″, Kraljevo), Aleksandra Pantović, (OŠ ″Dragojlo Dudić″, Beograd) i Aleksandar Hardi (OŠ ″Petefi Brigada″, Kula). Njih su i u Beču pratili članovi stručnog tima AMSS, ali i njihovi nastavnici Dejan Miladinović, Miodrag Tasić, Biljana Vučković i Lidija Bačić.

Prvi u Austriji, sa osvojenim 631 poenom bili su učenici iz Rusije, drugo mesto pripalo je ekipi II iz Rusije koja je osvojila 628 poena, a našim osnovcima je sa osvojenih 620 za samo jedan poen izmakla bronzana medalja koju su osvojili takmičari iz Letonije.

Naša deca su nastupala u veoma jakoj konkurenciji FIA klubova iz 21 evropske zemlje: Austrija, Nemačke, Francuske, Norveške, Češke, Finske, Švajcarske, Hrvatske, Crne Gore....itd. Predstavljajući Republiku Srbiju, oni su svojim znanjem u teorijskom delu takmičenja i veštinom na poligonu pokazali da su među najboljim a u Evropi i da se u Srbiji dosta ulaže u saobraćajno obrazovanje najmlađih.

U ovogodišnjem nacionalnom ciklusu takmičenja o poznavanju saobraćaja učestvovalo je više od 200 hiljada srpskih osnovaca. Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, AMSS je sopstvenim resursima omogućio da takmičenje započeto pre 46 godina ne bude prekinuto. Zahvaljujući tome, svake sezone sve više škola i dece uključuje se u takmičenje ″Šta znaš o saobraćaju″. Dosadašnji predan rad organizatora u kontinuitetu donosi dobre plasmane i na međunarodnim nastupima: srebro 2012, zlato 2013, 2014. i ovogodišnje četvrto mesto.

Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije uvrstilo je 2006. godine ″Šta znaš o saobraćaju″ u Kalendar školskih takmičenja. Sada je već 60% učenika iz cele Srbije obuhvaćeno testovima i nastupom na poligonu. Uz adekvatnu podršku svih relevantnih državnih institucija u takmičenje ćemo uključiti sve osnovce u zemlji.


Izvor: http://www.amss.org.rs

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget