Marija, pijanista sa fotoaparatom

Dokaz da skupa foto oprema nije presudna da imate interesantnu instagram galeriju su i fotografije mlade beograđanke Marije Bukvić, koja je već dva puta ušla u finale naših foto konkursa na osnovu Vaših glasova.

Dokaz da skupa foto oprema nije presudna da imate interesantnu instagram galeriju su i fotografije mlade beograđanke Marije Bukvić, koja je već dva puta ušla u finale naših foto konkursa na osnovu Vaših glasova.


Marija Bukvić (1996), je student Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Odlučili smo da je pozovemo i saznamo nešto više o njenom školovanju i planovima za budućnost. Iako na prvi pogled deluje kao još jedna uobičajena priča, odmah da se izjasnimo - mislimo da nije.


Marija, odakle, i kako, potiče tvoja ideja i želja da se dokažeš u fotografiji, i da li postoje i neke druge oblasti tvog umetničkog izražavanja?

Smatram da sam bila umetnički nastrojena od malena. Sećam se da sam često crtala, bojila, a čak sam sa 5 godina, gledajući strane pevačice na televiziji, poželela da znam da pevam i igram kao one. Otuda sam izmišljala reči i pevala po kući tim izmišljenim i samo meni razumljivim jezikom. Iz te ljubavi prema umetnosti rodila se i želja da naučim da sviram klavir. Uvek sam se trudila da dam najbolje rezultate i u osnovnoj i u nižoj muzičkoj školi. Bila sam na raznim pijanističkim takmičenjima tokom svog školovanja, gde sam postizala odlične uspehe. Isti je slučaj bio i kada sam upisala srednju muzičku školu, a moja sledeća želja je bila da upišem muzičku akademiju.


Kako se dogodilo da umesto Muzičke akademije upišeš Filološki fakultet?

Zbog različitih sticaja okolnosti, posle srednje škole upisala sam Filološki fakultet. Privodim kraju prvu godinu i sa osmehom na licu mogu da kažem da sam srećna što sam upisala upravo ovaj fakultet. Smatram da mlada osoba treba da bude pozitivna u svim situacijama, jer nikad ne znamo gde će nas život odvesti. A klavir će uvek imati specijalno mesto u mom srcu.


Kakvi su tvoji planovi za tvoja dalja usavršavanja?

Volim da pronalazim iznova stvari koje me ispunjuju, i pored učenja stranih jezika, koji za mene predstavljaju vrata za upoznavanje različitih kultura i naroda, skoro sam počela da se zanimam i za fotografiju. Iz istog razloga sam otvorila profil na instagramu (@petite_fleur_marie), na kome mogu da podelim svoje fotografije snimljene iz mog ugla posmatranja. Iako sam još uvek amater, želja mi je da se i u ovoj oblasti što više usavršim. A za dalje? Pa videćemo šta će biti dalje...


Autor: EVROPA NA DLANU
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget