Ljubav jedne srednjoškolke prema fotografiji

Prelistavajući fotografije učesnika foto konkursa redakcija magazina EVROPA NA DLANU zapazila je veoma interesantne radove mlade beograđanke Danice Đokić (1998).


Prelistavajući fotografije učesnika foto konkursa redakcija magazina EVROPA NA DLANU zapazila je veoma interesantne radove mlade beograđanke Danice Đokić (1998).  


Pozvali smo je i zamolili da nam u kratkim crtama opiše svoja interesovanja i tajnu na koji način dolazi do inspiracije za rad sa fotografskim objektivom.


Danice, kako bi mogla, najkraće, da čitaocima našeg magazina predstaviš sebe i svoje svakodnevne navike i interesovanja.

Pogled na svet pokazujem uz pomoć fotoaparata. Volim da pišem, a još više da čitam. Mogla bih da živim samo na kafi i čokoladnim bananicama. Još uvek spavam u zagrljaju omiljene plišane igračke. Omiljena knjiga mi je ''Mali princ''. Bez slušalica ne izlazim iz kuće.


Da li si do sada ostvarila neki značajniji uspeh na polju fotografije, ili se fotografskim aparatom služiš isključivo radi ličnog zadovoljstva?

Fotografijom se bavim čisto amaterski i nemam nekih značajnijih uspeha. Međutim, često dobijam pohvale od strane raznih svetskih profila na Instagramu, koji se bave promovisanjem fotografa. Ali fotografija nije jedino moje interesovanje. Postizala sam uspehe na školskim takmičenjima, na primer iz srpskog jezika, pošto, kao što sam već naglasila, volim da pišem. Učesnik sam, kada god treba, raznih školskih projekata, poput dramske sekcije i organizovanja dana škole itd. Odličan sam đak.


Kao član dramske sekcije u svojoj školi, da li imaš neko posebno interesovanje i da li se spremaš da jednog dana svoje profesionalno opredeljenje usmeriš u tom pravcu?

Pratim rad Marka Šelića Marčela i često prisustvujem književnim večerima i tribinama, u kojima on učestvuje. Mislim da je to interesantno da napomenem, jer sam na takvim događajima naučila dosta o toleranciji i proširila vidike u mnogim sferama života, koje moje vršnjake često baš i ne interesuju, a mislim da bi trebalo. Možda sam često previše kritična, ali moje najbliže društvo obično naglašava da sam drugačija. Ne dopada mi se muzika koja se danas sluša u pojedinim klubovima, ne volim društvene mreže (osim Instagrama), kao ni prostakluk koji propagiraju današnji mediji. Trenutno ne znam šta bih još mogla da dodam o sebi, pa eto... 

Veliki pozdrav svim čitaocima magazina EVROPA NA DLANU.Autor: EVROPA NA DLANU
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget