Grad pokreće Fond za mlade talente

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će Grad u narednom periodu biti aktivniji u sferi obrazovanja i da se gradski zvaničnici trude da kroz izmene Zakona o glavnom gradu budu "više pitani o osnovnom obrazovanju".

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će Grad u narednom periodu biti aktivniji u sferi obrazovanja i da se gradski zvaničnici trude da kroz izmene Zakona o glavnom gradu budu "više pitani o osnovnom obrazovanju". Vesić, koji je sinoć u pozorištu "Madlenijanum" prisustvovao svečanom obeležavanju deset godina od osnivanja prve privatne Osnovne škole "Ruđer Bošković", najavio je i da grad od 2016. pokreće Fond za mlade talente, gde će društveno odgovorne kompanije ulagati novac iz koga će se stipendirati talentovana deca i tako pružiti šansa da se obrazuju na najkvalitetniji način.

-U tome će svoju ulogu imati i ova škola, o čemu smo već razgovarali. Ona će biti prva koja će dati svoj doprinos - rekao je Vesić. 

Učenicima završnih razreda osnovne i srednje škole grad će, kako je istakao, ponuditi da provedu određeno vreme u gradskim institucijama i preduzećima, kako bi videli kako izgleda posao kojim bi mogli da se bave.
Vesić je istakao da posle deset godina iza ove škole stoji najbolji mogući rezultat, a to je 1.700 dece koja su završila ovu školu i kojima je pruženo najbolje moguće obrazovanje i vaspitanje.  

- Ovo je vreme znanja i obrazovanja i naše mesto u svetu će biti bolje ukoliko budemo znali da obrazujemo naše ljude i razvijemo njihove prirodne talente -  rekao je Vesić.

Generalni menadžer škole Mladen Šarčević uručio je gradskom menadžeru zahvalnicu za podršku Grada Beograda ovom obrazovnom sistemu.

Šarčević je istakao da ova institucija ima jasan cilj, da bude najkvalitetnija i pruži najbolje obrazovanje za koje je dobila i sve potrebne sertifikate.

OŠ "Ruđer Bošković" deo je istoimenog obrazovnog sistema zajedno sa predškolskom ustanovom i gimnazijom, kroz koju je do sada prošlo 1.700 učenika, a trenutno je pohađa 250 učenika.


Izvor: http://www.blic.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget