Više od 500 malih džudista u Kikindi

KIKINDA - U organizaciji Džudo saveza Vojvodine, Kikinda i džudo klub Partizan bili su domaćini regionalnog vojvođanskog školskog takmičenja u tom sportu. Uz učešće 537 devojčica i dečaka, takmičara iz velikog broja vojvođanskih osnovnih i srednjih škola, hala kikindskog Sportskog centra "Jezero" danas je bila najbolje mesto za promociju sporta, kao i pravi podstrek kampanji unapređenja školskog sporta kod nas.

KIKINDA - U organizaciji Džudo saveza Vojvodine, Kikinda i džudo klub Partizan bili su domaćini regionalnog vojvođanskog školskog takmičenja u tom sportu.

Uz učešće 537 devojčica i dečaka, takmičara iz velikog broja vojvođanskih osnovnih i srednjih škola, hala kikindskog Sportskog centra "Jezero" danas je bila najbolje mesto za promociju sporta, kao i pravi podstrek kampanji unapređenja školskog sporta kod nas.


Razvoj školskog sporta, mogućnost da što više dece bude uključeno u različite sportske aktivnosti, zdrav način života i mogućnost da sport bude svima dostupan i besplatan, neki su od ključnih ciljeva Saveza za školski sport Srbije.

"Inače, u celom sistemu školskog sporta Srbije godišnje prođe više od 350 hiljada učenika. To je važan podatak i najbolje govori o razmerama ove kampanje. Naravno, nisu svi oni učesnici državnog prvenstva, ali su nama najvažnija upravo opštinska, okružna i regionalna takmičenja, kao što je ovo danas u Kikindi. Ta takmičenja okupljaju najveći broj dece", objašnjava Borisav Stanković, generalni sekretar Saveza.

Od ove školske godine i džudo sport je uključen u redovan sistem školskih sportskih takmičenja, pa su se dugogodišnja nastojanja da taj sport dobije pravo mesto konačno isplatila.

"Zaista mi je veliko zadovoljstvo što vidim ovoliki broj dece danas u Kikindi. Cilj školskog sporta i jeste masovno bavljenje dece sportom, zdrav način života. Broj takmičara u Kikindi, deca koja su sa osmehom došla da predstavljaju svoje škole, to na najbolji način i potvrđuje. Kao bivšoj džudistkinji, posebno mi je drago da je današnje školsko takmičenje posvećeno tom sportu, ali je ulaganje u školski sport uopšte, ulaganje u našu decu", kaže Jelena Krvopić, koordinatorka "Školskog sporta" za Severnobanatski okrug.


Čak 537 devojčica i dečaka, takmičara iz velikog broja vojvođanskih osnovnih i srednjih škola, družilo se u Kikindi. Oni imaju svoje objašnjenje zašto vole džudo.

Kako je potvrđeno, Kikinda i Džudo klub Partizan biće domaćini državnog školskog prvenstva, koje je najavljeno za 19. april.


Izvor: http://www.rtv.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget