Upoznajte Mariju Đorđević

Marija Đorđević, rođena je u Beogradu 06.januara 2001. godine. Marija je odličan đak osmog razreda osnovne škole „Kosta Abrašević“ i šestog razreda muzičke škole "Davorin Jenko" iz Beograda, odsek za flautu, u klasi profesorke Milice Kovačić.

Marija Đorđević, rođena je u Beogradu 06.januara 2001. godine. Marija je odličan đak osmog razreda osnovne škole „Kosta Abrašević“ i šestog razreda muzičke škole "Davorin Jenko" iz Beograda, odsek za flautu, u klasi profesorke Milice Kovačić. Od početka svog školovanja, odnosno od 2010.godine, učestvovala je na koncertima u svojoj školi, kao i na koncertima koje organizuje Kulturni centar u Rakovici, bilo da se radi o koncertima mladih talenata , književnim večerima ili otvaranju likovnih izložbi.

Takođe, više puta je učestvovala na koncertima nagrađivanih učenika u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, u biblioteci Grada Beograda, na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu , kao i na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kao član ansambla KUD „Mladost-Avala“ iz Resnika učestvovala je na mnogim koncertima širom Srbije, a kao vokalni solista učestvovala je na koncertima čiji je cilj očuvanje narodne tradicije i izvorne narodne muzike. Dobitnik je diplome "Prvi glas Srbije" nakon učešća u emisiji televizije KCN.

U periodu od 2012. do 2014.godine učestvovala je na mnogim republičkim i međunarodnim muzičkim takmičenjima na kojima je osvojila ukupno tri prve i četiri druge nagrade.

Marija potiče iz četvoročlane porodice koja, iako skromnih finansijskih mogućnosti, neguje osnovna načela: ljubav, poštovanje, moral, rad i humanost, a kao svoj životni moto ističe: "Muzika je moj život i moje, mogu slobodno da kažem, profesionalno opredeljenje".Autor: EVROPA NA DLANU

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget