Prijavi se za stipendije

Evropski forum Alpbah iz Austrije, sa sedištem u Beču raspisao je konkurs koji je otvoren do 31. marta 2015. godine za stipendiranje studenata iz Srbije i celog sveta za učešće na ovogodišnjem forumu u tirolskom selu Alpbah.

Evropski forum Alpbah iz Austrije, sa sedištem u Beču raspisao je konkurs koji je otvoren do 31. marta 2015. godine za stipendiranje studenata iz Srbije i celog sveta za učešće na ovogodišnjem forumu u tirolskom selu Alpbah. 


Studenti i diplomci iz cele Srbije svih obrazovnih profila kao i mladi profesionalci do 30. godina se mogu prijaviti slanjem biografije na engleskom jeziku, motivacionog pisma, dokaza o poznavanju engleskog ili nemačkog jezika na adresu Foruma Alpbah a uz prijavni formular sa sajta www.alpbach.org. Stipendija koja se dobija je u vrednosti od 700 do 2000 eura.

Evropski forum Alpbah ove godine obeležava 70 godina. Popularno nazvan „Davos za mlade intelektualce“ okuplja 4000 ljudi iz 60 zemalja. U Srbiji ovaj Forum ima svoju članicu mreže Klub Alpbah Beograd, koji postoji 10 godina i pod pokroviteljstvom Ambasadora Austrije g. Ajgnera godinama prikuplja stipendije za slanje studenata u Austriju i sprovodi licenciranu školu o evropskim integracijama (ASSEI-B).

Za 70–u godišnjicu Evropskog foruma Alpbah, stotine učesnika različitog porekla će se okupiti u Alpbahu, da istraže i razmotre mnoge aspekte teme „Nejednakosti“. Istraživanje uzroka, razumevanje posledica i budućeg razvoja koji se tiču pitanja nejednakosti će zauzeti centralno mesto. Pioniri u borbi protiv društvene nejednakosti će igrati posebno značajnu ulogu ove godine. Umetnici će biti uključeni u program Foruma više nego ikad pa se umetničke izložbe očekuju na početku svakog simpozijuma.


Pesimisti i cinici smatraju da ulaganje u mlade danas predstavlja gubljenje vremena. Na Evropskom Forumu u Alpbahu, svake godine stotine stipendista dokazuje suprotno. Tako i ove godine ponovo pozivamo studente iz Srbije i celog sveta da se prijave i konkurišu za stipendije koje nudimo. Rok za prijavu je 31. mart 2015. godine. Cela Evropa je u austrijskom selu. Prijavi se i ti!


Izvor: portalmladi.com

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget