'Pametni satovi' umesto puškica na ispitu u Velikoj Britaniji

Nekoliko britanskih univerziteta zabranilo je studentima da polažu ispite sa satom na ruci, uz obrazloženje da ih pojedinci koriste kako bi varali, a očekuje se da bi pojavljivanje "Apple Watch", jednog od tzv. pametnih satova, moglo da dovede do "problema na ispitima".


Nekoliko britanskih univerziteta zabranilo je studentima da polažu ispite sa satom na ruci, uz obrazloženje da ih pojedinci koriste kako bi varali, a očekuje se da bi pojavljivanje "Apple Watch", jednog od tzv. pametnih satova, moglo da dovede do "problema na ispitima".Prema pisanju sajta Buzzfeed, iako su se tek pojavili, "konektovani satovi" su sve prisutniji na tržištu, pa su uprave fakulteta odlučile da reaguju na vreme kako bi studentima onemogućili eventualni pistup "puškicama" i prijem poruka preko tih "mini-kompjutera".

Budući da bi profesori mogli da imaju poteškoća u razlikovanju klasičnog od konektovanog sata, britanski univerziteti su se odlučili za radikalnu meru - zabraniti sve satove.

Studenti već imaju obavezu da na ispitu svoje mobilne telefone odlažu u plastične kese ispod stola, a sada će to morati da učine i sa satovima.

Kako bi studenti ipak znali koliko im je preostalo do kraja ispita, univerziteti su se obavezali da će povećati broj zidnih satova, kao i da će svaki student koji to zatraži moći da dobije mali stoni sat.


Izvor: http://www.blic.rs

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget