Mlada kompozitorka Ana Krstajić

Solo pesma za sopran i klavir „Trag“ kompozitorke Anе Krstajić pobedila je na takmičenju Ithaca Women’s Works Young Composer Competition. Kompozicija je rađena na stihove Miloša Crnjanskog.

Solo pesma za sopran i klavir „Trag“  kompozitorke Anе Krstajić pobedila je na takmičenju Ithaca Women’s Works Young Composer Competition. Kompozicija je rađena  na stihove Miloša Crnjanskog.


„Ova nagrada je veliko priznanje za moj dosadašnji rad i trud. Podsticaj da nastavim još istrajnije da radim na svojim kompozicijama. Svakako ću konkurisati na još mnoga kompozitorska takmičenja u budućnosti i nadam se da je ova nagradu samo jedna u nizu. Naravno trenutno je prioritet da sa što boljim uspehom diplomiram na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu“, kaže kompozitorka ovog dela Ana Krstajić. 


Takmičenje "Ithaca Women’s Works Young Composer Competition" ima za cilj da promoviše rad mladih ženskih kompozitora iz celog sveta.  Pobednička kompozicija će biti izvedena i snimljena 29. marta na godišnjem koncertu – "Young composer competition" .

Ana Krstajić trenutno je na trećoj godini studija na Fakultetu muzičke umetnosti na odseku kompozicije u klasi profesorke Isidore Žebeljan. Prvo javno izvođenje njenih kompozicija bilo je na festivalu KoMa (Koncert mladih autora) 2014. godine.  Poslednje javno izvođenje bilo je u galeriji SANU kompozicije „Komarac“ u izvođenju Dunje Kalamir(violina) i Stane Krstajić (flauta). Pored savremene klasične muzike Ana Krstajić je komponovala  i muziku za video igrice I autorske filmove.


Izvor: http://casopisinterfon.org 
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget