Upoznajte Mihajla Radovanovića


Mihajlo Radovanović, rođen 2001. godine, upoznaje šah u svojoj petoj godini, a prvi partner i učitelj šaha bio je njegov deda. Polaskom u osnovnu školu „Zmaj Jova Jovanović“ u Beogradu upisuje se i u šahovsku školu i nakon nekoliko meseci, na turniru budućih šampiona, osvaja svoju prvu zlatnu medalju. Njegovo šahovsko umeće ubrzo dolazi do izražaja tako da su tada krenula i prva takmičenja.


Tokom 2012. godine osvaja svoju prvu zlatnu medalju na pojedinačnom prvenstvu osnovnih škola opštine Voždovac, a zatim i zlatnu medalju na pojedinačnom prvenstvu osnovnih škola grada Beograda. Iste godine osvaja i titulu državnog prvaka Srbije u redovnom šahu u kategoriji do 12 godina. Sledeće 2013. godine, osvaja zlatnu medalju na pojedinačnom prvenstvu osnovnih škola opštine Voždovac, a zatim takav uspeh ponavlja i na gradskom takmičenju u Beogradu.


Na državnom prvenstvu osvaja prvo mesto u ubrzanom šahu u svojoj kategoriji, čime ponavlja titulu državnog prvaka. Prošle 2014. godine ponavlja uspeh na opštinskom i gradskom takmičenju.

Do sada je učestvovao na mnogim evropskim i svetskim takmičenjima koja su se odigravala u Sloveniji, Crnoj Gori, Srbiji, Gruziji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Grčkoj, Poljskoj. i ostvario značajne rezultate.

U njegovoj kolekciji nagrada, pehara i medalja nalaze se 22 zlatne, 14 srebrnih i 5 bronzanih medalja, mnogo diploma i pohvala. Na veoma značajnom truniru „Trofej Beograda - 2014“ proglašen je za najboljeg omladinca za 2014.godinu.


Odličan je učenik VII razreda Osnovne škole „Zmaj Jova Jovanović“ iz Beograda, opština Voždovac. Rekreativno, koliko mu šah dopušta, bavi se fudbalom, a veliki je ljubitelj skijanja i stonog tenisa.Autor: EVROPA NA DLANU
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget