Takmičenje za mlade od 13-15 godina: „Šta za tebe znači ujedinjena Evropa?“

Podeli svoje mišljenje o tome šta za tebe znači ujedinjena Evropa putem jednominutnog video snimka! Takmičenje je otvoreno do 10. aprila, 2015. godine.


Evropska komisija organizuje video takmičenje pod nazivom „Šta za tebe znači ujedinjena Evropa?“ namenjeno mladima (uzrasta od 13 do 15 godina) iz zemalja članica EU i zemalja kandidata i potencijalnih kandidata iz Jugoistočne Evrope.

Nacionalni žiriji će izabrati po jedan rad iz svake zemlje. Pobednici će biti pozvani u Brisel, gde će imati priliku da obiđu grad i evropske institucije, i da upoznaju mlade iz cele Evrope.

Radovi mogu da se pošalju do 10. aprila 2015. godine putem internet stranice

Proširenje EU je srušilo barijere u Evropi, ujedinjujući kontinent oko zajedničkih ciljeva i vrednosti njenih naroda. EU je osnovana kao projekat mira i stabilnosti za evropski kontinent.

Ti ciljevi su s vremenom uverili sve više zemalja da se pridruže zemljama članicama, kojih je u početku bilo 6. EU sada ima 28 zemalja članica, a njena vrata su otvorena i drugim evropskim zemljama koje žele da joj se pridruže i koje su posvećene unapređivanju mira, demokratije, stabilnosti i napretka.

U procesu proširenja se trenutno nalaze Albanija, Bosna i Hercegovina, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Island (pregovori sa Islandom su trenutno prekinuti na osnovu odluke islandske vlade), Kosovo*, Crna Gora, Srbija i Turska.


Izvor: http://euinfo.rs

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget