EVROPSKI DNEVNIK : Literarni konkurs za srednjoškolce „Evropa i ja“


Povodom objavljivanja šestog izdanja Evropskog dnevnika u Srbiji, Delegacija Evropske unije i njen informativni centar pozivaju učenike drugog razreda srednjih škola u Srbiji da se prijave na literarno takmičenje na temu “Evropa i ja”.


Pobednici će biti proglašeni 9. maja na Fejsbuk stranici Evropski dnevnik (facebook.com/evropski.dnevnik), a Delegacija Evropske unije i stručni žiri sastavljen od članova Kancelarije za evropske integracije I Ministarstva prosvete nagradiće pet najboljih eseja. Prva nagrada za najbolji esej je tablet računar, dok će druga četiri eseja dobiti nagradne vaučere za kupovinu knjiga u vrednosti od  3000 dinara.

Najbolji esej će takođe biti objavljen u narednom izdanju Evropskog dnevnika koji pripremamo za narednu godinu.

Šesto izdanje  EVROPSKOG DNEVNIKA – MUDAR IZBOR na srpskom jeziku je projekat  koji finansira Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i već nekoliko godina se implementira u školama uz saradnju i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Značajan doprinos projektu je i ove godine dala i Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije u izradi dela sadržaja.

Zahvaljujući Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 68,000 primeraka Evropskih dnevnika tokom januara stići će u škole kroz svoje školske uprave. Korisnici Dnevnika su  učenici drugih razreda u preko 450 četvorogodišnih i trogodišnjih srednjih škola u Srbiji.  Ovo zabavno nastavno sredstvo učenici će koristiti da saznaju zanimljive podatke o Evropskoj uniji, njenim institucijama, procesu evrointegracija Srbije, ali takođe i druge teme koje su značajne učenicima, kao što su ekologija, zaštitu potrošača, sport,putovanje i ljudska prava.

Uz Dnevnike preko 3,000 Priručnika za nastavnike je takođe odštampano i naći će se u školama, a osmišljeni su kao dopuna Dnevniku u vidu raznih aktivnosti, radnih listova i priprema za čas.

Evropski Dnevnik će biti dostupan i posetiocima javnih, akademskih i srednjoškolskih biblioteka.

O šestom izdanju Evropskog dnevnika možete se informisati na stranici Delegacije EU www.europa.rs ili sajtu EU info centra www.euinfo.rs, zatim na Fejsbuku na facebook.com/evropski.dnevnik i facebook.com/euinfo.rs ili na Tviteru na @EUICBG


Izvor: http://euinfo.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget