Digitalizacija udžbenika u Austriji od 2016. godine!

Veštinu dece u korištenju digitalnih uređaja treba iskoristiti za poboljšanje njihovog obrazovanja, i bolje učenje, smatra Sofi Karmazin Austrijska ministarka za porodicu i omladinu BEČ - Austrijski đaci će možda već od  2016/2017 školske godine deo svojih školskih udžbenika imati u digitalnom obliku. Austrijska ministarka za porodicu i omladinu Sofi Karmazin (Sophie Karmasin, ÖVP) zalaže se za digitalizaciju austrijskih školskih udžbenika. Karmazinova smatra da treba olakšati đačke torbe i barem neke od školskih knjiga prebaciti u elektronski format.

Danas se deca u svakodnevnom životu i van škole, neodvajaju od svojih "pametnih telefona", malih računara (tablets, laptops) i kompjutera. Ministraka zato smatra da tu veštinu dece u korištenju digitalnih uređaja treba iskoristiti za poboljšanje njihovog obrazovanja, i bolje učenje.

Karamazin podseća da ovo nije nova ideja, da u Holandiji, na primer, već postoje takozvane "ajped škole" (i-pad) i danas u Holandiji ima već više od dvadeset ovakvih škola. Ona smatra da skupe, i često slabo iskorištene knjige mogu deci biti dostupne preko računara.

"Oni deci mogu istovremeno da olakšati učenje, sa aplikacijama koje olakšavaju učenje jezika, matematike i slično, smatra Karmazinova.

Učitelji u ajped školama« nisu više učitelji u klasičnom smislu, nazivaju se "koučima" (coach). Karmazinova naglašava da su prednosti ovakvog učenja, mrežno razmišljanje, individualan pristup podticaj za učenike i njihov interaktivan rad.


Izvor: http://www.kurir.rs

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget