Ljudske vrline su važnije od proseka ocena

Doktorantkinja sa Medicinskog fakulteta proglašena je najboljim studentom Novosadskog univerziteta u prethodnoj školskoj godini.


Aleksandra Vejnović naglašava da je ljubav prema nauci presudna za uspeh, a talenat daje finesu za uspešnost u nekom poslu. Nagradu dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj. Prosečna ocena dobitnice ovogodišnje nagrade „Dr Zoran Đinđić“ je desetka. Ali, prosek nije najvažniji za uspeh u nauci.

- Moj cilj nije bio da dostignem visok prosek, već da prikupim dovoljno znanja i veština za bavljenje medicinom. Želim da se osposobim da bih mogla da pomognem drugima. Pritom, treba imati na umu da čoveka čini duša u telu i da su ljudske vrline najbolji alat za rad - kaže Aleksandra Vejnović.

Osim posvećenosti poslu, ona mnogo vremena provede baveći se vannastavnim aktivnostima. Angažovala se u Savezu studenata Medicinskog fakulteta, a bila je i predsednica naučne sekcije. Napisala je četiri naučno-istraživačka rada, radila je na organizovanju naučnih skupova, a učestvovala je i na Festivalu nauke. 
Aleksandra želi da specijalizira ginekologiju.Izvor: http://www.blic.rs
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget