STUDIRANJE U INOSTRANSTVU

Poslednjih godina sve više mladih iz naše zemlje odlučuje se da nastavi školovanje na nekom od uglednih univerziteta u Evropi i svetu, smatrajući da će to doprineti njihovom budućem profesionalnom napretku i razvoju.

STUDIRANJE U INOSTRANSTVUPoslednjih godina sve više mladih iz naše zemlje odlučuje se da nastavi školovanje na nekom od uglednih univerziteta u Evropi i svetu, smatrajući da će to doprineti njihovom budućem profesionalnom napretku i razvoju. 

Studiranje u drugoj državi predstavlja mogućnost da studenti steknu diplomu nekog, u svetu, prestižnog univerziteta, koja im može pomoći pri zaposlenju u Srbiji, ali i u inostranstvu.

Prednost studiranja u inostranstvu predstavlja i veća ponuda različitih studijskih programa koji nisu dostupni u našoj zemlji. Pored sticanja diplome, studiranje u inostranstvu je jedinstvena prilika za studente da se upoznaju sa drugim državama i kulturama.

Studenti iz Srbije imaju velik izbor država u kojima mogu da studiraju, tako da sticanje diplome nekog stranog fakulteta više nije teško ostvarivo. Tome doprinosi i činjenica da zainteresovani studenti imaju na raspolaganju i mogućnost dobijanja stranih stipendija.

Naravno, proces upisa na neki fakultet u inostranstvu nije uvek jednostavan. Zainteresovani obično moraju imati sertifikat koji potvrđuje znanje jezika (nemačkog ili jezika zemlje gde žele da studiraju), studentsku vizu, potvrdu ili dokaz o načinu finansiranja tokom studija (ako ne ispunjavaju uslove za dobijanje stipendije), uverenje o priznatim dosadašnjim studijama i sl.


Informacije o uslovima upisa na fakultete, 
studiranju,  životu i stipendijama u državama Evrope 
STUDIRANJE U AUSTRIJI STUDIRANJE U NEMAČKOJ


STUDIRANJE U ITALIJI STUDIRANJE U FRANCUSKOJ


STUDIRANJE U ČEŠKOJ STUDIRANJE U ENGLESKOJ


Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget